2018-04-19 10:41:46
Φωτογραφία για Υπόμνημα της Ένωσης Δυτικής στον Υπουργό για το απαράδεκτο και επικίνδυνο κτίριο της Τροχαίας


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής ενημέρωσε με υπόμνημα της μέσω του 

πληρεξούσιου δικηγόρου της, τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα καθώς και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα αναφορικά με το κτίριο της οδού Τσαλαβούτα 4 όπου στεγάζεται το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής.

     Η Ένωση μας κάνει γνωστές τόσο στον κ. Υπουργό όσο και στον κ. Αρχηγό καίτοι θα έπρεπε να είναι σε γνώση τους, τις υφιστάμενες σοβαρές ατέλειες του εν λόγω κτιρίου, ενδεχομένως όμως οι καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μην έχουν ενημερώσει ως όφειλαν για τα προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην συγκεκριμένη υπηρεσία τόσο για τους εκεί υπηρετούντες αστυνομικούς όσο και για τους πολίτες οι οποίοι προσέρχονται στην εν λόγω υπηρεσία για διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.  


            

     Ειδικότερα αναφέρουμε ότι η εικόνα του εν λόγω κτιρίου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, το κτίριο παρουσιάζει υγρασία σε όλους σχεδόν τους τοίχους και τα ταβάνια καθώς επίσης δεν τηρούνται οι στοιχειώδης κανόνες πυρασφάλειας και είναι ευθεία η παράβαση του Π.Δ. 71/88 (Περί την Πυροπροστασία) δηλαδή σε μια Αστυνομική Υπηρεσία δεν υπάρχουν κανόνες πυρασφάλειας, ενώ επίσης δεν υπάρχει ανελκυστήρας ούτε φυσικά μπορούν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να εξυπηρετηθούν σε μία χώρα η οποία διατυμπανίζει καθημερινά την ευαισθησία της στα άτομα αυτά.               

     Τέλος, μεταξύ των άλλων, η επίθεση που έλαβε χώρα στις 25 Μαρτίου 2018, κατέδειξε περίτρανα ότι το κτίριο δεν τηρεί κανένα από τους όρους ασφαλείας που πρέπει να έχει μια Αστυνομική υπηρεσία με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των αστυνομικών αλλά και για το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, αν αυτά ενδιαφέρουν έστω και στο ελάχιστο στους έχοντες κατά τον νόμον την ευθύνη.

     Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η άρον άρον στέγαση υπηρεσιών σε ακατάλληλα κτίρια μόνο και μόνο προς εξοικονόμηση πόρων χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους, τους κινδύνους που συνεπάγονται από τέτοιες αποφάσεις για τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί ενώ την ίδια στιγμή κατασπαταλούνται χρήματα σε ελάσσονος σημασίας σκοπούς.               

     Η Ένωση μας θέτει προ των ευθυνών τους και τους πολιτικούς προϊστάμενους καθώς επίσης και υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν την ευθύνη για την στέγαση υπηρεσιών σε ακατάλληλα κτίρια και σε οποιοδήποτε συμβάν λάβει χώρα, θα αναζητήσει τις ευθύνες τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών.

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ.

- Ο -                                                                                         - Ο -

      Πρόεδρος                                                                           Γεν. Γραμματέας

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος                                                                ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ Χρήστος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ