2018-04-19 10:52:17
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα πιο κλασικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις με τα μαλλιά σου
Η περιποίηση των μαλλιών αποτελεί το νούμερο ένα ζήτημα της beauty καθημερινότητας μιας γυναίκας.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί όλες αναπτύσσουμε μια σχέση αγάπης-μίσους με τα μαλλιά, από μικρή κιόλας ηλικία. Κάποιες φορές τρελαινόμαστε ακόμη και για την παραμικρή λεπτομέρεια και άλλες δεν ασχολούμαστε καν μαζί τους και απλώς φτιάχνουμε ένα bun χωρίς πολλά πολλά.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα τα προβλήματα που κάνουν το θέμα "μαλλιά" δύσκολο για μια γυναίκα;

Άπειρες επιλογές

Πόσες και πόσες φορές επηρεάστηκες από κάποιο hair trend στο Instagram; Νομίζω πως αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε όλες μας και είναι απόλυτα λογικό, αν σκεφτείς ότι δεχόμαστε άπειρες πληροφορίες καθημερινά. Από την άλλη πλευρά είναι επίσης αποδεκτό το γεγονός ότι θα πρέπει να δοκιμάσεις πολλές αλλαγές στα μαλλιά για να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει. Η διαδικασία αυτή σου προκαλεί όμως σύγχυση και ίσως καταλήγεις σε λάθος επιλογές. Καλό θα είναι να μην προβαίνεις σε υπερβολικά extravagant trends και να κάνεις αυτό που ταιριάζει πραγματικά σε εσένα.


Tutorials VS Πραγματικότητα

Στο internet φαίνονται όλα ρόδινα και εύκολα, με αποτέλεσμα να καταλήξεις στο λάθος χτένισμα μαλλιών ή στην αποτυχία αντιγραφής ενός hair tutorial. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας ή απλώς αυτό που βλέπουμε δεν είναι και τόσο real για να συμβεί και στην πραγματικότητα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αντλείς ιδέες και να τις δοκιμάζεις στα μαλλιά σου με δικούς σου τρόπους και tips, γιατί ποιος ξέρει τον εαυτό σου καλύτερα από σένα;

Κακό timing

Ο χρόνος είναι πολλές φορές εχθρός της περιποίησης των μαλλιών σου. Φυσικά και τυχαίνει να αργήσεις και να καταλήξεις σε μια bad hair day γιατί απλώς δεν πρόλαβες να περιποιηθείς τα μαλλιά σου όπως θα ήθελες. Αυτό συμβαίνει και θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσεις πολλές φορές (αν και θα μπορούσες να εξασκήσεις λίγο τον εαυτό σου στο multitasking). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν τύπου 2 σε 1 που θα διευκολύνει το χτένισμα των μαλλιών σου και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Επιχείρηση σγουρά μαλλιά

Κάθε κορίτσι με σγουρά μαλλιά αντιμετωπίζει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα: τους κόμπους. Είναι πολύ κουραστικό να ξυπνάς κάθε πρωί και να πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτό το χάος, που γίνεται χειρότερο όταν έχεις μακριά μαλλιά. Η λύση σε αυτό το θέμα είναι φυσικά τα κατάλληλα προϊόντα που μαλακώνουν την τρίχα, αλλά και κάτι πολύ πιο σημαντικό: η σωστή βούρτσα. Αυτή που θα ξεμπλέξει τα curly μαλλιά σου είναι εκείνη που αποτελείται από σκληρά «δοντάκια».

Αξεσουάρ μαλλιών

Κάθε γυναίκα έχει μέσα στην τσάντα της άπειρα τσιμπιδάκια και λαστιχάκια για τα μαλλιά της, αλλά πάντα συμβαίνει κάτι απίστευτο: δεν θυμάται που τα έχει βάλει ή ως δια μαγείας εξαφανίζονται. Αυτή η σχέση «αξεσουάρ-μαλλιά» υφίσταται πολλά χρόνια και δυσκολεύει κάθε κορίτσι που χρησιμοποιεί άπειρα από αυτά. Λαστιχάκια που δεν σπάνε την τρίχα, τσιμπιδάκια απλά και με χρώμα, κι άλλα πολλά. Κορίτσια, ας παραδεχτούμε πως η άμεση λύση για να σωθούμε από αυτό το χάος είναι η χρήση όλο και λιγότερων αξεσουάρ. Βάλε στην τσάντα σου μόνο αυτά που χρειάζεσαι και σίγουρα θα δεις την καθημερινότητά σου να βελτιώνεται.

Τριχόπτωση

Όλες έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και ομολογουμένως είναι άσχημο. Τρίχες στο μαξιλάρι, τρίχες στο μπάνιο, τρίχες παντού. Η φυσιολογική απώλεια κυμαίνεται στις 50-100 τρίχες τη μέρα. Το σημαντικό είναι να βουρτσίζεις σωστά τα μαλλιά σου και να τα περιποιείσαι, αποφεύγοντας τη θερμότητα και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ