2018-04-19 19:01:17
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Χρήματα με το τσουβάλι κατόπιν δικαστικών αποφάσεων. Ποιοί ευθύνονται;!!
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Αγαπητοί  Αναγνώστες

          Συνεχίζουμε σήμερα την ενημέρωση σας με δαπάνες που έχουν σχέση με δικαστικές αποφάσεις και ένα θέμα που έχει να κάνει με μια μελέτη που ανατέθηκε από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη σχετικά με το Βιολογικό καθαρισμό Αστικών Λυμάτων Παλαίρου . 

      Τονίζω προς πάσα κατεύθυνση. Τις δικαστικές αποφάσεις τις σεβόμαστε. Τα χρήματα που δικαιούνται προμηθευτές, εργολάβοι, δικηγόροι  από το Δήμο επιβάλλεται να τα πάρουν. 


         Εμείς κάνουμε κριτική στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή και ΟΧΙ ΣΕ  ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Ζητάμε ενημέρωση, απολογισμό των πεπραγμένων και της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Το ξέρουμε γινόμαστε ενοχλητικοί. Ταράσσουμε νερά. Ερχόμαστε σε σύγκρουση με μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Ενημερώνουμε τους δημότες που αυτά τα συμφέροντα θέλουν ανημέρωτους και φοβισμένους. Το έχουμε πει και το τονίζουμε ξανά. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

      Παρακολουθώντας  κανείς τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαπιστώσει ότι πολλές υποθέσεις έχουν ανατεθεί σε δικηγόρους. Το συνολικό ποσό που έχουν πάρει οι δικηγόροι για τη δουλειά τους είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. Προσεχώς θα υπάρξει σχετικό δημοσίευμα.....           Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές υποθέσεις που έχουν ανατεθεί σε Δικηγόρους ή  αμοιβές εργολάβων και προμηθευτών ύστερα από δικαστικές αποφάσεις ή αμοιβές Δικηγόρων από υποθέσεις που χειρίστηκαν για λογαριασμό του Δήμου. Βέβαια υπάρχουν και άλλες πολλές. Θα επανέλθουμε προσεχώς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1:

    Η οικονομική επιτροπή του Δήμου την 17η Οκτωβρίου 2017 σε συνεδρίαση της (ΑΔΑ  6ΓΦΦΩ6Ζ-ΛΨΞ) πήρε την παρακάτω απόφαση:

      Ορίζει τον Δικηγόρο  Αθηνών  Ευάγγελο Πετρόπουλο ως πληρεξούσιο Δικηγόρο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, στην υπόθεση της προσφυγής της Εταιρείας Άγγελος Σολδάτος και Σια Ε.Ε κατά του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για την εγγραφή της στον χρηματικό κατάλογο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για μίσθωμα Δημοτικού Λατομείου για το έτος 2008  προκειμένου να παραστεί στις 12/12 ή σε οποιαδήποτε μετ΄ αναβολή δικάσιμο ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Ερωτήσεις:

   1)-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη πότε θα ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση αυτή; Eίναι μία σοβαρή υπόθεση που πρόσφατα προσπάθησα επισήμως, από ανώτατο υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου, να λάβω γνώση αλλά είχα όχι τυχαία βέβαια μία ΘΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του επιπέδου ναι μεν αλλά.

   2)-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι πολιτικά, δεοντολογικά, ηθικά ορθό και επιτρεπτό ο Δήμος να βρίσκεται σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη (ανεξάρτητα αποτελέσματος) με ένα οποιονδήποτε εργολάβο, προμηθευτή του Δήμου και ταυτόχρονα  αυτός να παίρνει από το Δήμο σωρεία απευθείας αναθέσεις; 

Προσεχώς αγαπητοί αναγνώστες θα μάθετε λεπτομέρειες. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:

    Την 23η Οκτωβρίου 2017 στη Κατούνα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια απόφαση στο θέμα, Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 (ΑΔΑ ΨΞΚΕΩ6Ζ-ΙΓΣ)  είναι η παρακάτω:

    Α)-Στο Δήμο μας κοινοποιήθηκε η αριθ 53/2017 δικαστική απόφαση Μονομελούς Εφετείου Δυτικής Ελλάδας και υποχρεώνει τον Δήμο μα να καταβάλλει στον ενάγοντα κ Σκουρή Κων/νο του Γεωργίου κάτοικο Νίκαιας Αττικής, το ποσό των 38.415,50 ευρώ  (28.937,20 ευρώ κεφάλαιο, 8.678,30 ευρώ τόκοι και 800,00 ευρώ δικαστικά έξοδα). 

   Β)-Στον Δήμο μας κοινοποιήθηκε η αριθμ Α403/2017 δικαστική απόφαση Διοικητικού Εφετείου Πατρών και υποχρεώνει τον Δήμο μας να καταβάλλει στον ενάγοντα κ Παπαγαλάνη Κων/νο το ποσό των 90,995,04 ευρώ (74,995,04 ευρώ κεφάλαιο και 16.030,20 ευρώ τόκοι). Το ποσό των 74.965,04 ευρώ έχει καταβληθεί στον κ Παπαγαλάνη…. Απομένει να καταβληθεί στον δικαιούχο το ποσό των νόμιμων τόκων που δικαιούται.

     Κατόπιν τούτο οι Δημότες πληρώσαμε τα δύο Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής, ως εξής:

Παρατηρήσεις-Ερωτήσεις:

  1)-Είναι φανερό ότι κάποιοι αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν. Το ύψος των τόκων με απλή σκέψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για υποθέσεις πολύ παλιές. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη ενημερώστε τους Δημότες. Πρόκειται για υποθέσεις του πρώην Δήμου Ανακτορίου ναι ή όχι;

  2)-Τούτη η  δικαστική διαμάχη  με το προμηθευτή κ. Σκουρή κάτοικο Νίκαιας Αττικής δεν εμπόδισε τον πρώην αποτυχημένο Δήμαρχο κ. Σολδάτο να του δώσει τους τελευταίους 20 μήνες της θητείας του σε απευθείας αναθέσεις το ποσό των 165.000 ευρώ. Για το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έχω στοιχεία. Διαφωνείτε κ. Φερεντίνο τότε Αντιδήμαρχε Οικονομικών;

    3)-Με αυτό τον τρόπο, αγαπητοί αναγνώστες, αγοράζοντας από κατάστημα της Νίκαιας Αττικής,  η πρώην και η νυν Δημοτική Αρχή ενισχύουν τη Δημοτική Αγορά. Τα συμπεράσματα δικά σας.  Φυσικά δεν περίμεναν ότι ο υπογράφων το άρθρο ΘΑ ΣΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ. Ας πρόσεχαν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3:

      Προχωρούμε την ενημέρωση σας με τα παρακάτω δύο Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής που αφορούν υποθέσεις για τις οποίες χρειάζεται να λάβουν γνώση οι Δημότες και φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο:

Παρατηρήσεις- Ερωτήσεις:

   1)-Για το πρώτο χρηματικό ένταλμα πληρωμής καλώ μερικούς αιρετούς πρώην και νυν να ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. Δεν είμαστε χθεσινοί στα συμβαίνοντα στο τόπο μας. Στο κατάλληλο χρόνο και χώρο θα πούμε ΠΟΛΛΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    2)-Για το δεύτερο χρηματικό ένταλμα πληρωμής έγινε μία έντονη συζήτηση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Κατούνα και εκεί ακούστηκε ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 40.000;;; ευρώ  περίπου. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα έχετε το λόγο. Ενημερώστε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες για την υπόθεση αυτή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4:

   Θα κλείσουμε την ενημέρωση σας με ένα θέμα πολύ σοβαρό. Σε πολλά άρθρα έχω γράψει ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις σε ότι αφορά το, Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου, ΔΕΠΟΣ, Πογωνιάς,  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. 

        Σχετική αίτηση  με φάκελο πολλών επίσημων εγγράφων προς τη προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Φιώρου έχω καταθέσει από το καλοκαίρι του 2017 και σχετική αίτηση έχω καταθέσει και στα τοπικά συμβούλια  Παλαίρου και Πογωνιάς. 

       Η κα Φιώρου την 27  Μαρτίου 2018 με διαβεβαίωσε ότι η αίτηση μου ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ. Λογικά την έχει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και ως Πόντιος Πιλάτος (συνηθισμένη τακτική του στα δύσκολα)  νίπτει τας χείρας του για το θέμα. Τα δε Τοπικά Συμβούλια δεν  μου έδωσαν καμία απάντηση. 

Δείτε παρακαλώ την παρακάτω απόφαση της οικονομικής επιτροπής: 

            Το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ΤΗΡΗΘΕΙ  ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΥΑ  δεν εμπόδισε το Δήμο να προχωρήσει στη διοικητική παραλαβή του έργου και την έναρξη λειτουργίας του. 

Eρωτήσεις:

1)-Ποιοι από τη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μετείχαν στη διοικητική παραλαβή;

2)-Ποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετείχαν στη διοικητική παραλαβή;

3)-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και Αντιδήμαρχε κ. Φραδέλο μπορείτε  ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΜΟΥ, ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων;  

Αγαπητοί Συνδημότες

Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

     1)-Η ενημέρωση των Δημοτών χρόνια τώρα ενοχλεί. Ενοχλεί πολλούς και ενοχλεί  μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Με αφήνει παγερά αδιάφορο αν κάποιοι από συμφέρον ή από αδυναμία πραγματική ή προσποιούμενη αδυναμία  ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΩ κριτική σε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΟΧΙ  σε ΠΡΟΣΩΠΑ. Ασκώ κριτική σε αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Αν κάποιοι προσπαθούν εναγωνίως να μετατρέψουν αυτή τη πολιτική αντιπαράθεση σε προσωπική αντιδικία τους πληροφορώ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ. Αν ποντάρουν δε στο ότι θα τα παρατήσω ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ. Αν ελπίζουν ότι ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ. Δεν φοβάμαι κανένα παρά μόνο το Θεό.

         2)-Η ενημέρωση σας θα συνεχιστεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 με δαπάνες που έγιναν από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.  
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ