2018-04-19 22:59:36
Φωτογραφία για Πώς η άσκηση μπορεί να βοηθήσει την ερωτική μας ζωή;
Μία αρκετά σημαντική θέση κατέχει  η άθληση ανάμεσα στους παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην καλή σεξουαλική ζωή.

Υπάρχουν αξιόπιστοι λόγοι οι οποίοι αποδίδουν την υγιή ερωτική ζωή στην τακτική άσκηση.

Παρακάτω παρατίθενται δέκα τρόποι με τους οποίους η άσκηση ευνοεί την ερωτική ζωή του ανθρώπου:

1. Καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης

Έχετε παρατηρήσει τον τρόπο με το οποίο σας επαινούν οι γύρω σας, καθώς και τα σχόλια θαυμασμού που αποσπάτε όταν τα αποτελέσματα της άθλησής σας γίνονται ορατά; Ο θαυμασμός αυτός τροφοδοτεί ευνοϊκά την αίσθηση της αυτοπεποίθησης και ενισχύει την καλή εικόνα του εαυτού σας. Μία θετική αντίληψη για το σώμα σας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ελευθερία και συνεπώς σε πιο ποιοτική σεξουαλική επαφή.

2. Οι ορμόνες της ευτυχίας

Η σωματική άσκηση πυροδοτεί την παραγωγή των ορμονών της ευεξίας. Μέσω της άσκησης απελευθερώνεται στο κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου η ντοπαμίνη. Η πηγή της απόλαυσης που προκαλεί την παραγωγή της «ορμόνης της ευτυχίας», μπορεί να είναι το φαγητό, η άσκηση ή ό έρωτας. Τα οφέλη της ντοπαμίνης για το σώμα και τις λειτουργίες του, ωστόσο, δεν περιορίζονται στα παραπάνω: η ντοπαμίνη περιορίζει την όρεξη για φαγητό, ενώ βελτιώνει την ποιότητα της ερωτικής ζωής.


3. Όμορφο σώμα

Αρκετά συχνά, το όμορφο και καλογυμνασμένο σώμα μοιάζει γοητευτικό στα μάτια του συντρόφου σας. Η έμφυτη αυτή τάση των ανθρώπων να προσελκύονται από ένα καλλίγραμμο γυναικείο σώμα ή από ένα δυνατό αντρικό σώμα, ίσως ανάγεται στα γονίδια του ανθρώπου που επιζητά να δημιουργεί υγιείς απογόνους. Όσο περισσότερο άνετα αισθάνεται ο άνθρωπος με το γυμνό του σώμα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της σεξουαλικής του ζωής.

4. Αύξηση της αντοχής

Η γυμναστική ωφελεί το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. Η σωματική δραστηριότητα ενδυναμώνει τους μυς και τα όργανα και προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή, δύναμη και ευλυγισία: όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην υψηλή ποιότητα της ερωτικής ζωής του ανθρώπου.

5. Μειωμένη αίσθηση της κόπωσης

Ακόμη και όταν είστε κουρασμένοι, η καλή φυσική κατάσταση είναι ικανή να διασφαλίσει την καλή σεξουαλική ζωή. Έχοντας αυξήσει τις σωματικές σας αντοχές, η σωματική ενέργεια που περιλαμβάνει το σεξ δεν μοιάζει κουραστική.

6. Ευαισθησία στη διέγερση

Η γυμναστική, ήπιας έως έντονης μορφής, δεν ωφελεί μόνο το μυοσκελετικό σύστημα του ανθρώπου. Μέσω της τακτικής άσκησης αυξάνεται η ευαισθησία του συμπαθητικού και του παρασυμπαθητικού συστήματος. Σε αυτό το σύστημα αποδίδεται η ερωτική διέγερση και, κατά συνέπεια, η επίδοση της ερωτικής πράξης. Μέσα από τη σωματική δραστηριότητα παράγονται ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα του άγχους που είναι ανασταλτικός παράγοντας της υγιούς ερωτικής ζωής.

7. Τεστοστερόνη

Η άσκηση προκαλεί την παραγωγή και την κυκλοφορία της τεστοστερόνης στο αίμα και για τα δύο φύλα. Όταν υπάρχει χαμηλή παραγωγή της ορμόνης αυτής, τότε παρουσιάζεται χαμηλή λίμπιντο, η οποία με τη σειρά της επιδρά αρνητικά στην ποιότητα της ερωτικής πράξης. Η άθληση αυξάνει αποδεδειγμένα τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης, ενισχύοντας την ερωτική επιθυμία. Βέβαια, η τεστοστερόνη είναι κυρίαρχη ορμόνη για το αντρικό φύλο. Οι άντρες λοιπόν μπορούν μέσω της άρσης βαρών ν’ αυξήσουν και τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό τους. Συνίσταται μάλιστα να κάνουν σύντομα διαλείμματα μεταξύ των επαναλήψεων.

8. Αποφυγή σεξουαλικών δυσλειτουργιών

Λέγεται ότι η σπανιότητα των ερωτικών επαφών μπορεί να δημιουργήσει σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Η σωματική άσκηση θεωρείται, από φυσιολογική πλευρά, άκρως σημαντική. Η προπόνηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των σεξουαλικών οργάνων. Έτσι λοιπόν, ελαττώνεται η πιθανότητα εμφάνισης κάποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας οι οποίες είναι συχνές, κυρίως μετά την πάροδο κάποιας ηλικίας και για τα δύο φύλα.

9. Η καλή λειτουργία της καρδιάς

Η αερόβια άσκηση ενδυναμώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας καρδιαγγειακής νόσου στο μέλλον. Η σεξουαλική πράξη βασίζεται, λοιπόν, σε σημαντικό βαθμό στην υγιή λειτουργία της καρδιάς. Είναι πράγματι τόσο μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα της λειτουργίας του σώματος και τόσο αμελητέο το κόστος, αφού μόλις 20 έως 30 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα επαρκούν. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η καλή και ισορροπημένη ερωτική ζωή θα εξακολουθεί να είναι σημαντική στα 50, τα 60 και τα 70 χρόνια, όπως άλλωστε είναι και τώρα.

10. Απαλλαγή από το στρες

Είναι ίσως πιο πιθανόν οι γυναίκες να εμφανίζουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε στρεσογόνους παράγοντες. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι συχνά ικανές και υποβαθμίσουν την ποιότητα και τη συχνότητα της συνεύρεσης, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο στην ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Επειδή, όμως, η σεξουαλική ικανοποίηση είναι σημαντική σε κάθε ηλικία, μπορεί πάντα να βρίσκεται ένας τρόπος προκειμένου η γυναίκα να έχει τον απαραίτητο χρόνο ν’ αθλείται και να προσκομίζει τα οφέλη της γυμναστικής στην ερωτική της ζωή.

Πηγή: flowmagazine.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ