2018-04-20 10:40:22
Φωτογραφία για Και όμως! Η «Συντροφιά Βλάχων Αθήνας» απαντά στον Πέτρο Κωστόπουλο...
Η φράση του Πέτρου Κωστόπουλου «πιστεύω ότι ξεβλάχεψα σε μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που εκείνη τη στιγμή έψαχνε την Ευρώπη» έχει προκαλέσει ασταμάτητο τρολάρισμα στα social media, αλλά και αντιδράσεις, με την Συντροφιά Βλάχων Αθήνας να παίρνει θέση.

Απάντηση στη δήλωση του πρώην εκδότη έδωσε, μιλώντας στην Εφημερίδα Των Συντακτών, ο πρόεδρος της Συντροφιάς, Αποστόλης Καψάλης, γνωστός εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο πανεπιστήμιο.

«Δεν με ξαφνιάζει η απαξιωτική χρήση του όρου «βλάχος», γιατί η ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στο στίβο του life style των πούρων και των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αξιακή πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς, της οικονομικής», ανέφερε και συνέχισε: «στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Κοντά στα 40 πλέον, δεν είχα χρόνο να διαβάζω τα ιλουστρασιόν περιοδικά του κυρίου Κωστόπουλου, διάβαζα Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, και Νομικά. Ο κύριος Κωστόπουλος υπηρέτησε το σύστημα της αρπαχτής, και της παραβατικότητας, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους.  Εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά και, εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο, θα σας φέρουν χοντρό αλάτι!».

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ