2018-04-20 14:52:17
Φωτογραφία για Πώς κατανέμονται τα κονδύλια του Δήμου ανάμεσα σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη
Ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις δαπάνες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή στην πλατφόρμα Infoδράση.

Σε αυτήν καταχωρίζονται και ομαδοποιούνται συστηματικά όλες οι δαπάνες του Δήμου για «δράσεις», δηλαδή όλες πλην των λειτουργικών (για μισθοδοσίες, φόρους, μισθώματα κ.λπ.).

Μια από τις κατηγοριοποιήσεις των δαπανών έχει τοπικό χαρακτήρα, δηλαδή επιμερίζει τις δράσεις ανά δημοτική ενότητα, αν έχουν βέβαια τοπικό χαρακτήρα.

Πρέπει να σημειωθεί:

Πρώτον, ως «τοπική δράση» έχει υπολογιστεί ακόμη και η επιχορήγηση τοπικών αθλητικών σωματείων (π.χ. στη Βουλιαγμένη έχει προσμετρηθεί η επιχορήγηση του ΝΟΒ)

Και δεύτερον, τα ποσά αφορούν δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν μαζί με δαπάνες που προγραμματίζεται να γίνουν (σε κάποιες περιπτώσεις με άγνωστο ορίζοντα υλοποίησης).

Η Βάρη – από τα νούμερα τουλάχιστον – φαίνεται ότι είναι η πλέον ευνοημένη δημοτική ενότητα του ενιαίου Δήμου, καθώς εκεί κατευθύνεται το 67,4% των σχεδόν 8 εκατομμυρίων ευρώ που χαρακτηρίζονται ως δράσεις με τοπικό χαρακτήρα. Σε πραγματικά ποσά το ποσοστό αυτό είναι 5,35 εκατομμύρια, μέσω 77 δράσεων.


Η Βούλα, αν και πληθυσμιακά έχει το προβάδισμα ανάμεσα στις 3 δημοτικές ενότητες που συγκροτούν τον Δήμο, παίρνει μόλις 24,3% των τοπικών δαπανών ή διαφορετικά 1,93 εκατομμύρια, μέσα από 46 δράσεις.

Η Βουλιαγμένη είναι ο …φτωχός συγγενής του ενιαίου Δήμου, καθώς οι τοπικές δράσεις που έχει υπολογίσει η διοίκηση Κωνσταντέλλου για την πόλη (34 στον αριθμό) ανέρχονται σε 660.000 ευρώ, ένα ποσοστό 8,3% του συνόλου.

Οι τοπικές δαπάνες μέσα από ένα infographic του 3vita.gr:

Οι δαπάνες που ανεβάζουν τη Βάρη είναι η πολύ ακριβή ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου (2,5 εκατομμύρια ευρώ) και η αγορά οικοπέδου στη Βάρκιζα (600.000 ευρώ).

Ακριβότερη δράση στη Βούλα είναι η προγραμματισμένη ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Βούλας (1,16 εκατομμύρια ευρώ).

Ενώ το ακριβότερο έργο της Βουλιαγμένης είναι η ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο γήπεδο της «Δόξας» (400.000 ευρώ) την οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ