2018-04-20 16:09:32
Φωτογραφία για Κίνα: «Απελευθερώνει» τους ξένους κατασκευαστές
Την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος απειλεί για κυρώσεις και νέους δασμούς της εκτός Αμερικής αυτοκινητοβιομηχανίες, η κυβέρνηση της Κίνας σε μια κίνηση-έκπληξη ανακοίνωσε ότι θα άρει τις απαγορεύσεις προς τους ξένους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Έτσι τους δίνει τη δυνατότητα να μπουν ακόμη και αυτόνομα στην αγορά της χώρας.

Με βάση το τι ισχύει μέχρι και σήμερα, οι ξένοι κατασκευαστές στην Κίνα για να μπορέσουν να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους στη χώρα θα πρέπει να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία με κάποια εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία στην οποία δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους πάνω από το 50%.

Το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε το 1994, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των τοπικών αυτοκινητοβιομηχανιών έναντι των ξένων ανταγωνιστών τους.

Πλέον όμως οι Κινέζοι άρουν αυτή την απαγόρευση, ξεκινώντας από αυτή την χρονιά με τις εταιρείες που κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (π.χ. Tesla). Το 2020 θα αρθούν οι απαγορεύσεις για τους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων και το 2022 για τους κατασκευαστές επιβατικών.


Πρόκειται για μια απόφαση την οποία αναμένεται να εκμεταλλευτούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, διευκολύνοντας την κατασκευή και πώληση των αυτοκινήτων τους στην χώρα, αν και αυτό μάλλον θα γίνει με αργούς ρυθμούς, μιας και σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δύσκολα οι κατασκευαστές θα σπάσουν τους δεσμούς και τις κοινοπραξίες που διαθέτουν ήδη με κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ