2018-04-20 18:52:14
Φωτογραφία για Οι «παλιές αμαρτίες» που ανάφερε ο κ. Δήμαρχος ήταν ψέμματα, γιατί τελικά ήταν μόνο του 2017 και του 2016, δηλαδή δικές του!!! (Ηχητικά).
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε 22 Δεκεμβρίου 2017, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Μάντζαρης ρώτησε τον κ. Δήμαρχο για μία διαταγή πληρωμής, για την οποία δεν ασκήθηκε αίτηση ανακοπής, περίπου 19.000 € για αναλώσιμα καθαριστικών, ένα θέμα που το είχαμε αναδείξει και εμείς (δείτε εδώ).. Η απάντηση του κ. Δημάρχου, κατά την προσφιλή του τακτική, όταν δέχεται συγκεκριμένες ερωτήσεις, ήταν: «Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Ελάτε πάνω να σας δώσουμε όλα τα στοιχεία. Είναι και του 2017, αλλά τα πιο πολλά είναι παλιές αμαρτίες» και προς επιβεβαίωση των λεγομένων μας, ακούστε το σχετικό ηχητικό εδώ.

Επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2018, ξαναρωτήθηκε για το ίδιο θέμα από τον κ. Λευτέρη Μάντζαρη και συνέχισε να υπεκφεύγει να απαντήσει, λέγοντας ότι: «Κόπηκαν κάποια τιμολόγια, δεν ξέρω λεπτομέρειες, βγήκε μία δικαστική απόφαση και θα τα πληρώσουμε από τα δικαστικά με το πρόγραμμα ΑΣΚΙΑ και ελάτε πάνω να τα δείτε, δεν θυμάμαι....» και προς επιβεβαίωση των λεγομένων μας, ακούστε το σχετικό ηχητικό εδώ.


Εμείς λοιπόν λάβαμε γνώση του περιεχομένου του συγκεκριμένου εγγράφου και εκεί διαπιστώσαμε τα εξής:

·                     Οι «παλιές αμαρτίες» που ανάφερε ο κ. Δήμαρχος, τελικά ΜΟΝΟ παλιές ΔΕΝ ΗΤΑΝ, αλλά αντίθετα ήταν πολύ πρόσφατες και συγκεκριμένα αφορούσαν ΜΟΝΟ το 2017 (και κάποια και το 2016), δηλαδή την δική του θητεία!!! Άρα αυτό που ο καθείς κατάλαβε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ης Δεκεμβρίου 2017, ότι είναι κυρίως οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν ισχύει και ο κ. Δήμαρχος απλά είπε ψέμματα σε αυτό το σημείο. Αυτά τα λίγα για το «παλιές», ενώ για το «αμαρτίες», ας εξηγήσει αν θέλει ο κ. Δήμαρχος τι ακριβώς εννοεί.

·                     Βλέπουμε ότι η προμήθεια των αναλώσιμων γίνεται με μία μη θεσμοθετημένη διαδικασία, με προφορικό τρόπο και το ποσό είναι πολύ μεγάλο. Εύκολη λύση για την Δημοτική Αρχή, η ένταξη της αποπληρωμής στο πρόγραμμα ΑΣΚΙΑ των δικαστικών αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και έτσι τα «γλιτώσαμε» όπως γλαφυρά κομπάζουν, λες και αυτά τα χρήματα δεν είναι του Ελληνικού Λαού που ματώνει 8 χρόνια τώρα με τα μνημόνια, αλλά τα στέλνει ο θείος από το Τσικάγο που πολύ μας αγαπά.

Εμείς θα συμπληρώσουμε τα παρακάτω:

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου και αυτά που λέγονται εκεί πρέπει να είναι αξιόπιστα και να στέκουν και όχι να απαντάμε ότι μας έρθει ώστε να βγούμε από την δύσκολη θέση. Όταν παίρνουμε την ευθύνη να απαντήσουμε, πρέπει να φροντίσουμε αυτά που θα πούμε να είναι αληθή, αξιόπιστα και σοβαρά και στην συγκεκριμένη περίπτωση η απάντηση μόνο έτσι δεν ήταν. Άρες μάρες κουκουνάρες δεν επιτρέπονται να ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Προσωπικά εκτιμούμε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση με αυτές τις υποθέσεις, που αφορούν χρήματα που σκορπιούνται έτσι ανέμελα δεξιά και αριστερά, που μάλλον δεν ξέρουμε να απαντήσουμε ή δεν θέλουμε να απαντήσουμε και λέμε ότι μας έρθει εκείνη την στιγμή στο κεφάλι, ώστε και από τη δύσκολη θέση να βγούμε και να δημιουργήσουμε ψευδείς εντυπώσεις. Ελάτε πάνω να τα δείτε, δεν θυμάμαι και είναι παλιές αμαρτίες, με την ελπίδα - βεβαιότητα, ότι κανείς στο τέλος δεν κάνει τον κόπο να πάει πάνω να δει τα στοιχεία και έτσι θα γλιτώσουμε να πιούμε το πικρό ποτήρι να πρέπει να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα.

3. Οι προμηθευτές δεν μας φταίνε σε τίποτα και ο άνθρωπος πρέπει να πληρωθεί ακριβώς το πραγματικό κόστος των προμηθειών, γιατί έχει επιχείρηση και όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα και όλοι γνωρίζουμε το πόσο πιεσμένες είναι σήμερα όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές και χίλια δύο άλλα έξοδα που έχουν. Αυτό που εμείς θίγουμε και κατηγορούμε, είναι τις μεθόδους που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή στις οικονομικές δοσοληψίες της.

Το μόνο που θα πούμε είναι ότι: Με τέτοιες μεθόδους, δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα... και σταματάμε εδώ mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ