2018-04-20 23:32:27
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Η διατήρηση και αναβάθμιση του κύρους των Σχολών Λ.Σ. κι η εκπαίδευση σε αυτές πρέπει να αποδεικνύεται από το έμπρακτο και πραγματικό ενδιαφέρον μας
''Η ΠΕΑΛΣ έχει αναδείξει πολλάκις στο παρελθόν την σπουδαιότητα του ζητήματος της κατάταξης, εκπαίδευσης αλλά και μετεκπαίδευσης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και την αναγκαιότητα διορθωτικών παρεμβάσεων επ’ αυτών πάντα σύμφωνα με τις  σύγχρονες μεθόδους της στρατιωτικής και παιδαγωγικής επιστήμης και ακαδημαϊκής θεώρησης, πλαίσιο το οποίο διαφαίνεται και στα πρόσφατα νομοθετήματα του ΥΝΑΝΠ αν εξαιρέσουμε ελάχιστες αντιρρήσεις μας που αφορούν τους Αξιωματικούς προέλευσης ΣΝΔ, τις οποίες έχουμε καταθέσει'' αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή της προς τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Κύριε Υπαρχηγέ,

 

 

Ως αρμόδιο εκ του Οργανογράμματος για θέματα προσωπικού και εκπαίδευσης και θεωρώντας ότι ο στόχος είναι κοινός και ότι η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα βασικά κοινωνικά αγαθά, που η πολιτεία οφείλει να παρέχει, ώστε καλά εκπαιδευμένα στελέχη να αποτελούν «προστιθέμενη αξία» σε έναν οργανισμό και κατ’ επέκταση στο κράτος απευθυνόμαστε σήμερα σε εσάς.


 

Πιο συγκεκριμένα, η εκπαίδευση στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει ως στόχο την κατάλληλη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση καθώς και την ηθική και στρατιωτική αγωγή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε με εφόδια γνώσεις και ικανότητες καθώς και κατάλληλες σωματικές και ψυχικές ιδιότητες μετά την αποφοίτησή τους κι εντασσόμενοι στις τάξεις του Λ.Σ., να αποτελούν πλέον την βάση της πυραμίδας της δομής ιεραρχίας του Σώματος κι ως εκ τούτου ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος και κινητήρια δύναμη της δράσης του συμβάλλοντας στην επίτευξη της αποστολής του.

 

Η ΠΕΑΛΣ έχει αναδείξει πολλάκις στο παρελθόν την σπουδαιότητα του ζητήματος της κατάταξης, εκπαίδευσης αλλά και μετεκπαίδευσης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και την αναγκαιότητα διορθωτικών παρεμβάσεων επ’ αυτών πάντα σύμφωνα με τις  σύγχρονες μεθόδους της στρατιωτικής και παιδαγωγικής επιστήμης και ακαδημαϊκής θεώρησης, πλαίσιο το οποίο διαφαίνεται και στα πρόσφατα νομοθετήματα του ΥΝΑΝΠ αν εξαιρέσουμε ελάχιστες αντιρρήσεις μας που αφορούν τους Αξιωματικούς προέλευσης ΣΝΔ, τις οποίες έχουμε καταθέσει.

 

Στο παραπάνω λοιπόν πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των στελεχών Λ.Σ., και με γνώμονα ότι η παροχή ποιοτικότερης εκπαίδευσης είναι το ζητούμενο κι αποτελεί υποχρέωση υψηλής προτεραιότητας με πολλαπλά οφέλη για τα ίδια τα στελέχη, το Λιμενικό Σώμα και εν τέλει για το ελληνικό κράτος, θεωρούμε ότι η αναβάθμιση της Σχολής Λιμενοφυλάκων, από την οποία την τελευταία μόνο δεκαετία έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες στελέχη, το κύρος των οποίων όπως και της Σχολής οφείλουμε να κρατήσουμε υψηλό, πρέπει να αποτελέσει για όλους μας άμεση προτεραιότητα. Μετά μάλιστα και από ένα δυσμενές πρόσφατο γεγονός που αφορά όπως γνωρίζετε τη Σχολή Λ/Φ και δεν θέλουμε να επεκταθούμε δημοσίως αλλά και διαμαρτυρίες διοικητικής και εκπαιδευτικής φύσεως είτε από υπηρετούντες στην Σχολή Λ/Φ είτε από Δόκιμους Λ/Φ στους συνδικαλιστικούς φορείς του Λ.Σ. η αναδιάρθρωση – αναβάθμιση θεωρείται επιτακτική.

 

 

Ως ένα πρώτο έμπρακτο βήμα προς την κατεύθυνση που προαναφέραμε κι ως ελάχιστη υποχρέωση μας προς τα νέα στελέχη Λ.Σ., την ιστορία του Λ.Σ. και των Σχολών Λ.Σ., παρακαλούμε για την πραγματοποίηση συνάντησής μας ει δυνατόν πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΑΛΣ με τον κ. ΥΝΑΝΠ την Δευτέρα 23-04-2018 και περί ώρα 12:30 στην οποία θα τοποθετηθούμε, μεταξύ άλλων ζητημάτων, αφενός για την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης – αναβάθμισης σε αριθμό, βαθμό και προσόντα των υπηρετούντων της ιστορικής Σχολής Λιμενοφυλάκων και την κατάλληλη αξιοποίηση των τυχόν προσφερόμενων δυνατοτήτων και ευκαιριών μέχρι την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την εισαγωγή των νέων στελεχών, τις Παραγωγικές Σχολές Λ.Σ. και την εκπαίδευσή τους κι αφετέρου επί των Π.Δ. που σύμφωνα με πληροφόρησή μας βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην εκπαίδευση των Υπαξιωματικών και των Αξιωματικών ΛΣ.

 

 

Αναμένοντας την απάντησή σας παραμένουμε στην διάθεσή σας.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

 

 

 

         Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας

 

Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ       Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ