2018-04-21 05:59:41
Φωτογραφία για 6η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας
Την 18-04-2018 και ώρα 17:00 στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «ΒΙΕΝΝΗ»  στην Ορεστιάδα, πραγματοποιήθηκε η 6η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας η οποία ήταν εκλογοαπολογιστικού χαρακτήρα. 

      Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα, ο Διοικητικός - Οικονομικός απολογισμός έτους 2017 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2018, επικυρώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της Ένωσης, εκλέχθηκε η εφορευτική επιτροπή των εκλογών ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα της 6ης  Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

     Τις εργασίες της 6ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ Βασίλειος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Α/Δ κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ Πασχάλης, o εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ& Θράκης κ. ΑΞΗΣ Χρήστος, o Πρόεδρος της I.P.A( T.Δ Ορεστιάδας) κ. ΛΥΤΡΑΣ Κωνσταντίνος, o Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αλεξανδρούπολης και μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ Κοσμάς , και διοικητές υπηρεσιών της Δ.Α Ορεστιάδας.


 Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης δεν παρευρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού και οι τοπικοί δήμαρχοι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

       Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας, αναφέρθηκε στις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις οι οποίες συμβαίνουν ανά τον κόσμο, οι οποίες όμως έχουν άμεσες επιπτώσεις στις γειτονικές μας χώρες και κατ’ επέκταση στην Χώρα μας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο δυσάρεστο συμβάν με τους δύο στρατιωτικούς μας  οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή της Ένωσης και των μελών της και ευχήθηκε γρήγορη επιστροφή τους στην πατρίδα. 

    Στη συνέχεια  ο Πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε στο νέο μισθολόγιο του οποίου η ψήφιση έγινε εν μία νυκτί και εν κρυπτώ, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την Ομοσπονδία και τους αρμόδιους φορείς και χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας,  το οποίο εφαρμόστηκε την  01-01-2018 με αναδρομική ισχύ από 01-01-2017 και τις αρνητικές επιπτώσεις που επέφερε στον οικονομικό προϋπολογισμό των συναδέλφων, ενώ τονίσθηκε ιδιαίτερα ο διαχωρισμός που επήλθε με τις τέσσερις κατηγορίες του μισθολογίου, δημιουργώντας μία Ελληνική Αστυνομία τεσσάρων ταχυτήτων. 

Επίσης έγινε αναφορά για την αλλαγή του βαθμολογίου, το οποίο θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με τις οικονομικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που επήλθαν τα τελευταία έτη ενώ ειδική αναφορά έγινε για την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων και την υπαγωγή της στην τριτοβάθμια βαθμίδα της εκπαίδευσης. 

Ο κ. ΑΚΙΔΗΣ στην ομιλία του, έκανε αναφορά για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του Αστυνομικού η οποία επιτείνεται ακόμη περισσότερο με τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την οικονομική κρίση, με περιπολικά επικίνδυνα  και με άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και κράτησης, λόγω έλλειψης καθαριότητας. 

Ακόμη τονίσθηκε η έλλειψη κονδυλίων από την πολιτεία για γραφική ύλη, αναλώσιμα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα στο ΠΡΟΚΕΚΑ και στο ΚΥΤ να κρατούνται υπερδιπλάσιοι παράνομοι μετανάστες  εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους μετανάστες, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται η άμεση ενίσχυση με προσωπικό και η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α Ορεστιάδας.

      Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ο οποίος έκανε μία γρήγορη αναφορά στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην προγραμματισμένη για 07-05-2018 δικαστική διεκδίκηση αναφορικά με την συνταγματικότητα του νέου μισθολογίου η έκβαση της οποίας πιθανότατα θα αποτελέσει ορόσημο για την ολική ανατροπή του μισθολογίου και τον επαναπροσδιορισμό του σύμφωνα με της αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αναφορικά με την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων τόνισε ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες και οι συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε προχωρημένο στάδιο, οπότε αναμένονται σύντομα θετικές εξελίξεις.

      Τέλος το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ Βασίλειος ο οποίος ανέπτυξε λεπτομερώς τις πολλές παθογένειες και στρεβλώσεις του νέου μισθολογίου, ανέλυσε το νέο τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων αλλά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των κρατήσεων για τον ασφαλιστικό φορέα, στη χορήγηση της σύνταξης και του εφάπαξ κύριας ασφάλισης. 

       Η Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο και τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΠΑΝΤΑΖΗ Βασίλειο που τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες της 6ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και ενημέρωσαν διεξοδικά τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις της Ομοσπονδίας και τις εξελίξεις στον εργασιακό μας τομέα.   
     
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ