2018-04-21 07:00:23
Φωτογραφία για Δ. Πάκος: Η πολιτεία συνεχίζει να υποτιμά τις επιθέσεις εις βάρος της αστυνομίας
«Καμπανάκι» για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και των αστυνομικών, κρούει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν οι αστυνομικοί

πίσω από την ΑΣΟΕΕ από νεαρούς, το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι "η πολιτεία συνεχίζει να υποτιμά τις επιθέσεις εις βάρος της αστυνομίας". Σημειώνεται ότι για το συμβάν δεν υπήρξε ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ούτε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Για υποβάθμιση του περιστατικού έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημοσθένης Πάκος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. "Είναι η πολλοστή φορά που δέχεται επίθεση, είτε χαμηλού είτε πιο υψηλού επιπέδου, κάποια αστυνομική δύναμη. Και για ακόμη μια φορά υποβαθμίζεται επικοινωνιακά. Εμείς το μάθαμε απο σπόντα. Μπορεί να βγήκε ανακοίνωση αλλά εμείς δεν την έχουμε δει".

 

Ο Δημοσθένης Πάκος περιέγραψε πώς "έφυγαν σαν κύριοι οι νεαροί, που δεν είναι ούτε εγκληματίες ούτε τίποτα, είναι νεαροί", οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και έσπασαν περιπολικό της Άμεσου Δράσης πίσω από την ΑΣΟΕΕ, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Χέυδεν, όταν οι συνάδελφοι του πήγαν να ελέγξουν ένα δίκυκλο το οποίο ήταν κλεμμένο.

 

"Εμείς λέμε ότι αυτό το περιστατικό δεν ήταν το πρώτο ούτε το τελευταίο. Όλοι βλέπουμε μόνο τα περιστατικά πέριξ του Πολυτεχνείου να πετούν μολότοφ και θεωρούμε ότι είναι εθιμοτυπικό. Ούτε αυτό είναι εθιμοτυπικό. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να μένουν ούτε αναπάντητα, ούτε να υποβαθμίζονται τα περιστατικά αυτά και το πρόβλημα να μπαίνει κάτω από το χαλί", είπε ο κ. Πάκος μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

 

Εξήγησε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί, των οποίων το περιπολικό έσπασαν οι νεαροί με τις πέτρες και τα άλλα αντικείμενα που πετούσαν, έφυγαν από το σημείο για να προστατεύσουν τη ζωή τους. "Θέλω να καταλάβει ο κόσμος που λέει "καλά γιατί δεν τους συλλαμβάνουν αυτούς τους 100;", ότι για να αντιμετωπιστούν είτε 5, είτε 20 είτε 100 άτομα που έχουν κράνη, λοστούς και πετούν πέτρες, μπορούν να το κάνουν μόνο τα ΜΑΤ, που έχουν τον εξοπλισμό, ασπίδες, κράνη, δακρυγόνα".

 

 Ερωτηματικά προκαλούνται, πάντως, για την αντίδραση συνολικά της αστυνομίας και το αν υπήρξε κάποια κινητοποίηση. "Για το περιστατικό αυτό δεν ειδοποιήθηκε κανείς να πάει εκεί. Προφανώς ενημέρωσαν οι συνάδελφοι το Κέντρο. Αν είχε γίνει κινητοποίηση θα το ήξερα. Δεν το ξέραμε", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, συμπληρώνοντας ότι "θα πρέπει να ερωτηθεί η ηγεσία της αστυνομίας για το αν υπήρξαν υπηρεσιακοί λόγοι που δεν ενημέρωσαν για το συμβάν".

 

Ο κ. Πάκος διαχώρισε τη θέση του από τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Τόσκα, περί μείωσης της εγκληματικότητας. "Εγώ επιχειρησιακός παράγοντας δεν είμαι. όποιος όμως λέει ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα είναι στην κρίση των αστυνομικών, των μέσων ενημέρωσης και των πολιτών. Κυρίως των πολιτών. Διότι η αστυνομία έχει δημιουργηθεί για τους πολίτες. Νομίζω για άλλου είδους εγκληματικότητα μιλάει ο υπουργός. Αυτό είναι ένα άλλο περιστατικό το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο γιατί υποβαθμίζεται συνεχώς. Εμείς έχουμε πρόβλημα με την ιδεολογική προσέγγιση που η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας. Ότι δεν έγινε και τίποτα. Δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα αυτά τα πράγματα, για να μην πούμε ότι η αστυνομία έχει ένα σκληρό πρόσωπο. Αν δεν μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου, αν δεν είσαι σε θέση να προστατέψεις τον εαυτό σου, πώς θα προστατέψεις στη συνέχεια τους πολίτες;" διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ