2018-04-21 15:50:05
Φωτογραφία για Την... αιώνια ζωή κυνηγούν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη
Οι πλούσιοι ζουν περισσότερο και πληρώνουν αδρά γι' αυτό - Έρευνα της UBS παρουσιάζει το πως η οικονομική ανισότητα οδηγεί σε ανισότητα και στη μακροζωία - Το 73% των πλουσίων Γερμανών αισιοδοξεί πως θα ζήσει μέχρι τα 100

Το χρήμα ίσως να μη μπορεί να αγοράσει την αγάπη, αλλά μπορεί σίγουρα να αγοράσει μια καλύτερη υγεία. Και προκειμένου να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη είναι πρόθυμοι να πληρώσουν "με το αζημίωτο".Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει έρευνα της UBS, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των ανθρώπων που διαθέτει τους κατάλληλους πόρους, στοιχηματίζει πως θα ζήσει τουλάχιστον μέχρι τα 100.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η μέση διάρκεια ζωής έχει αυξηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Σε Κίνα, ΗΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, το μέσο προσδόκιμο ζωής φτάνει τα 75-80 χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Στη δε Δυτική Ευρώπη και Ιαπωνία το νούμερο αυτό ξεπερνά τα 80 χρόνια.


Οι Γερμανοί μάλιστα εμφανίζονται μάλιστα ως οι πιο αισιόδοξοι, καθώς το 73% των πλουσιότερων Γερμανών στοιχηματίζει πως θα ζήσει μέχρι τα 100.

Ωστόσο οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι πιστεύουν πως θα ζήσουν πολύ περισσότερο από αυτό - τουλάχιστον δύο δεκαετίες παραπάνω. Σύμφωνα με την έρευνα της UBS, πάνω από τους μισούς επενδυτές υψηλής οικονομικής ευρωστίας αναμένουν πως θα ζήσουν μέχρι τα 100.

Το να "πιάσεις" τριψήφιο νούμερο δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο παλιότερα. Η μέση Γιαπωνέζα έχει πλέον μέσο προσδόκιμο ζωής τα 87 χρόνια, έναντι 81 ετών για τους άντρες. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι οικονομικά ευκατάστατοι διαθέτουν συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά τηα μακροζωία.

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, οι πλουσιότερες Αμερικανίδες που αντιστοιχούν στο 1% του συνολικού πληθυσμού ζουν τουλάχιστον 10 χρόνια παραπάνω από ότι το αντίστοιχο φτωχό ποσοστό 1%. Για τους άντρες δε, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, φτάνοντας τα 15 έτη.

Οι πλούσιοι εμφανίζονται εξαιρετικά πρόθυμοι να θυσιάσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους προκειμένου να ζήσουν περισσότερο. Εννιά στους δέκα συμφωνούν πως η υγεία είναι πιο σημαντική από τα λεφτά. Ερωτηθείς σχετικά με το τι ποσοστό της περιουσίας τους προτίθενται να θυσιάσουν προκειμένου να κερδίσουν 10 χρόνια υγιούς ζωής, οι απαντήσεις ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της οικονομικής ευρωστίας.

Για παράδειγμα οι... "με το ζόρι" εκατομμυριούχοι, δηλαδή αυτοί που η συνολική περιουσία τους βρίσκεται μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων δολαρίων, απάντησαν πως είναι πρόθυμοι να δώσουν το ένα τρίτο από τις οικονομίες τους για μία έξτρα δεκαετία ζωής. Επενδυτές με net worth (καθαρή θέση) άνω των 50 εκατ. δολαρίων ωστόσο προτίθενται να παραχωρήσουν πάνω από τη μισή περιουσία τους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ