2018-04-21 17:45:07
Φωτογραφία για ΖΑΕΦ: ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΕ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ...
...Μια αποτυχία δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου

Πεπεισμένος ότι η πΓΔΜ ποτέ δεν ήταν πιο κοντά στην επίλυση των διαφορών της με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας ωστόσο ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου».

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι «ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση, η οποία θα διαρκέσει για πάντα». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», συμπληρώνοντας ότι «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο».

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ επέμεινε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική για την πΓΔΜ η έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι υπόσχεση σταθερότητας.

ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ