2018-04-22 07:54:54
Φωτογραφία για Τρένο ακρωτηρίασε 33χρονο στη Λάρισα - Προσπάθησε να αποβιβασθεί εν κινήσει


Σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας ωστόσο διαφύγει τον κίνδυνο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του

 Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ένας 33χρονος υπήκοος Λιβύης μετά τον ακρωτηριασμό που υπέστη και στα δύο του πόδια, όταν παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ.

Ο 33χρονος μετανάστης -λαθρεπιβάτης σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- εγκλωβίσθηκε στους τροχούς εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που του συνέθλιψε τα πόδια στην προσπάθειά του να αποβιβασθεί από την αμαξοστοιχία την ώρα που αυτή βρισκόταν σε κίνηση και λίγο πριν την άφιξή της στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας. 

Το ατύχημα σημειώθηκε προχθες, πριν τη 1 τα ξημερώματα, όταν -όπως διευκρίνιζαν στελέχη του ΟΣΕ στην «Ε»- η εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα «όπως προβλέπεται μείωσε ταχύτητα όταν έφθασε στο “κλειδί” της διασταύρωσης των γραμμών με την οδό Καραγάτση» λίγα λεπτά δηλαδή πριν την άφιξή της στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας.


Ο 33χρονος φαίνεται πως επέβαινε λάθρα στην αμαξοστοιχία όπως και άλλοι τρεις ομοεθνείς του, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.. Ενώ λοιπόν η αμαξοστοιχία είχε μειώσει ταχύτητα αλλά βρισκόταν σε κίνηση, ο 33χρονος στην προσπάθειά του να πηδήξει από το τρένο, κατά την πτώση και κάτω από άγνωστες συνθήκες, βρέθηκε κάτω από το βαγόνι με αποτέλεσμα οι τροχοί να του προκαλέσουν ακρωτηριαστικά τραύματα και στα δύο πόδια, από το ύψος των μηρών. 

Ο κλειδούχος βλέποντας κάποιον άνδρα πεσμένο στις γραμμές ενημέρωσε τον Σταθμάρχη προκειμένου να διακοπεί η κυκλοφορία ενώ παράλληλα στον τόπο του δυστυχήματος μετέβησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί. Ο κλειδούχος κάνοντας αυτοψία διαπίστωσε ότι πρόκειται για έναν άνδρα, τα πόδια του οποίου είχαν συνθλιβεί και έτσι ενημερώθηκε το εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τον ακρωτηριασμό του 33χρονου.

Χειρουργοί της Ορθοπαιδικής Κλινικής προχώρησαν σε πολύωρες επεμβάσεις ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν μονάδες αίματος από το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Τα ξημερώματα ο 33χρονος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη -αλλά σταθερή- κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΠΓΝΛ όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε υπηρεσιακό σημείωμα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης γι’ αυτό και εκτιμάται ότι ο άτυχος νέος επιβιβάσθηκε λάθρα στην εμπορική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ - eleftheria.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ