2018-04-22 08:45:28
Φωτογραφία για Οι ταυτότητες αλλάζουν, ένας γολγοθάς για τους πολίτες έρχεται


Οι νέες ταυτότητες είναι προ των πυλών όπως φαίνεται μετά την εντολή της Κομισιόν να αυξήσουν 

τα κράτη μέλη την ασφάλεια των δημοσίων εγγράφων ταυτοπροσωπίας των πολιτών τους. Η αλλαγή των ταυτοτήτων αν και θα καθυστερήσει αφού θα ξεκινήσει από το επόμενο έτος θα είναι σίγουρα ένας νέος γολγοθάς για τους Έλληνες πολίτες

Συνήθως η αλλαγή της ταυτότητας έρχεται μετά από την απώλεια της ενώ όπως προαναφέραμε σύντομα θα υποχρεωθούν σταδιακά όλοι οι Έλληνες να προχωρήσουν σε αλλαγή της με νέου τύπου κάτι που αναμένεται να προκαλέσει μια νέα μεγάλη ταλαιπωρία για όλους ενώ όπως έγινε γνωστό το αντίτιμο θα είναι περίπου 10 ευρώ.

Ποιες είναι όμως οι υπηρεσίες που πρέπει να ενημερώσουν οι πολίτες που αλλάζουν ταυτότητα και με ποιους τρόπους:

Όπως προαναφέραμε η εφορία πλέον μπορεί να ενημερωθεί αυτόματα από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στο TAXISNET. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Taxisnet, να προβούν στη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους.


Οι ΔΕΚΟ εφόσον διατηρείται στο όνομα σας λογαριασμούς νερού ή ρεύματος θα πρέπει να ενημερωθουν. Για παράδειγμα αν ο λογαριασμός ρεύματος εκδίδεται στο όνομά σας, και έχει διαφοροποιηθεί ή χρειάζεται διόρθωση κάποιο από τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. αλλαγή Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας, λάθος ΑΦΜ, αναγραμματισμός στο όνομα σας) μπορείτε να καταθέσετε σχετική αίτηση σε οποιοδήποτε Κατάστημά της ΔΕΗ ή να εξυπηρετηθείτε ηλεκτρονικά την αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων.

Στην ΕΥΔΑΠ είναι δυνατή η αλλαγή ταυτότητας και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ (www.eydap.gr), και συγκεκριμένα μέσω του url: www.eydap.gr/MyAccount/changeCustomerData1/

Μέσω του εταιρικού website της ΕΥΔΑΠ, οι πελάτες της εταιριας μπορούν να επωφεληθούν από διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως να ελέγξουν τον τρέχοντα αλλά και παλαιότερους λογαριασμούς, να αλλάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία, να δηλώσουν νέο ιδιοκτήτη ή ένοικο,  να εξοφλήσουν τον τρέχοντα λογαριασμό.

Στις τράπεζες: Όπου διατηρείται τραπεζικό λογαριασμό είναι απαραίτητη η ενημέρωση της αλλαγής της ταυτότητας.

Έτσι ιδιαίτερα στην περίπτωση απώλειας της ταυτότητας σας θα πρέπει να ενημερώσετε τις τράπεζες με τις οποιές συνεργάζεστε για να προστατέψετε τους λογαριασμούς σας. Μόλις αποκατασταθεί το απολεσθέν έγγραφο θα πρέπει να ενημερώσετε για τα στοιχεία της νέα αστυνομικής ταυτότητας.

Στην Τειρεσίας ΑΕ θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε για την απώλεια της ταυτότητας σας όπου γίνεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα teiresias.gr αλλά και στα γραφεία της εταιρείας.

Το έντυπο θα πρέπει να σταλεί στην εταιρεία αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή μαζί με το αντίγραφο της βεβαίωσης του αρμοδίου Αστυνομικού Τμήματος ή με Υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής με την οποία θα γνωστοποιείται ότι έχετε υποβάλει δήλωση για την απώλεια ή κλοπή στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Αλλαγή της ταυτότητας θα πρέπει να γνωστοποιηθεί και στο ασφαλιστικό ταμείο του ενδιαφερόμενου. Εδώ όμως δεν θα αποφευχθεί η επίσκεψη και η ταλαιπωρία στα υποκαταστήματα είτε του ΙΚΑ είτε των υπόλοιπων ταμείων ανάλογα σε ποιο είναι ασφαλισμένος ο ενδιαφερόμενος. Έτσι με την νέα ταυτότητα θα πρέπει να απευθυνθεί στην Διεύθυνση του Μητρώου ώστε να κάνει την αλλαγή.

dikaiologitika.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ