2018-04-22 12:44:20
Φωτογραφία για «Πνίγεσαι; Το πολύ πολύ να σου κάνω κανένα like...»
 Ένα καφενείο, ένα τάβλι και δύο φίλοι σε ένα βίντεο που δείχνει τη διαδικτυακή μικρότητα των σύγχρονων ανθρωπίνων σχέσεων – Ποιος είναι φίλος τελικά;

Τέσσερα λεπτά και πενήντα δύο δευτερόλεπτα. Τόσο φτάνει, τόσο αρκεί για να συνειδητοποιήσουμε με γέλιο και με θλίψη το σύμπαν των προσωπικών μας ψευδαισθήσεων μέσα από τα καθημερινά ταξίδια μας στο facebook.

Τόσο ακριβώς έφτασε και στον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Αντώνη Κρόμπα για να αποτυπώσει μέσα από ένα μοναδικό video την διαδικτυακή μικρότητα των σύγχρονων ανθρωπίνων σχέσεων.

Ένα καφενείο, ένα τάβλι και δυο φίλοι, ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Λευτέρης Ελευθερίου. Ο ένας προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στον άλλον τον «μαγικό» κόσμο του facebook, να του «συστήσει» τους φίλους του, να του πει πόσο τον γουστάρουν οι γκόμενες και πόσο αρέσει στους πάντες. Κάποια στιγμή, πνίγεται κι εκείνη ακριβώς την ώρα συνειδητοποιεί ότι ο μοναδικός φίλος που μπορεί να τον σώσει είναι εκείνος που έχει δίπλα του.


Ότι όλοι οι υπόλοιποι... 462 δεν είναι τίποτε παραπάνω από τα εικονικά υποκατάστατα μιας κατά φαντασίαν φιλίας.

Η προοδευτική ματιά και η δυνατή πένα του Αντώνη Κρόμπα ήρθαν ακόμη μια φορά για να καταγράψουν στο νου μας την ωμή πραγματικότητα και να «γράψουν» στα παλιά μας τα παπούτσια την όποια διαδικτυακή μας δημοφιλία.

Ήρθαν για να μας πουν «Ξύπνα ρε! Φίλος είναι αυτός που στέκει πλάι σου, δίπλα σου, ακόμη κι απέναντί σου». Ήρθαν για να του αφιερώσουμε ένα like από εκείνα που πραγματικά αξίζουν τον κόπο...

Ταβλαδόροι: Τάσος Γιαννόπουλος – Λευτέρης Ελευθερίου

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αντώνης Κρόμπας
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ