2018-04-22 12:57:57
Φωτογραφία για ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΥΠΗΡΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ
Μήνυμα με αποδέκτη τον Τούρκο πρόεδρο, στον απόηχο των δηλώσεών του περί ανταλλαγής των «8» με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, έστειλε από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος: «Είναι ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για ειρηνική συνύπαρξη. Μόνο που τέτοιες δηλώσεις έχουν σημασία όταν συνοδεύονται επό έργα και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει αν αναλογιστεί κανείς όσα τονίστηκαν απ΄την πλευρά του για τους δύο Ελληνες που κρατούνται αυθαιρέτως».

Στη συνέχεια, στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως «αδιανόητα» τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής.

«Τα όσα δε, υπονοούν κάποιοι, και δυστυχώς ο Τούρκος Πρόεδρος, εάν έχουν αποδοθεί σωστά αυτά τα οποία είπε, ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής, διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Όπως επίσης, είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται όπως είπα αυθαιρέτως, και Τούρκους πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο σύμφωνα με τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Μια τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Νομιμότητας η οποία είναι απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά. 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ