2018-04-23 13:00:35
Φωτογραφία για Kίνδυνος η χημική αντιμετώπιση των εξωπαράσιτων. Μάθετε γιατί!
Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες φαίνεται ότι η χημική αντιμετώπιση των τσιμπουριών αλλά και των ψύλλων καθώς και της σκνίπας που προκαλεί το καλαζάρ, δεν είναι και τόσο... αθώα! Τα ευρήματα των ερευνών δείχνουν ότι οι χημικές ουσίες, οι οποίες περιλαμβάνονται σε πολλά γνωστά χημικά φάρμακα για τα εξωπαράσιτα, είναι υπαίτιες σε μακροχρόνια χρήση για ναυτίες, βλάβες στον εγκέφαλο, βλάβες στο νευρικό σύστημα αλλά και πολλών ειδών καρκινογενέσεις!

Οι κυριότερες και πιο επικίνδυνες ουσίες που αναφέρονται είναι: Η ουσία Permethrin, τα οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα καθώς και τα καρβαμιδικά.

 

Μάλιστα η πρώτη αναφερόμενη ουσία χρησιμοποιείται για την παράλυση του νευρικού συστήματος των εξωπαρασίτων για αυτό και είναι τόσο αποτελεσματική... Όμως ποιος μας εγγυάται ότι η μεγάλη ποσότητα και η μακροχρόνια χρήση δεν επηρεάζει και το νευρικό σύστημα των κατοικίδιων; Η απάντηση: Κανείς... Εξίσου ανησυχητικό βέβαια είναι όταν τα ίδια φάρμακα έρχονται εμμέσως σε επαφή με μικρά παιδιά τα οποία έρχονται σε επαφή με το αγαπημένο τους κατοικίδιο!


 

Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν επιλέγετε σπρέυ, αμπούλες, ή ακόμα και περιλαίμιο! Όχι μόνο για την ασφάλεια του κατοικίδιου σας αλλά και για τη δική σας καλή υγεία και των νεαρών μελών της οικογενείας σας.

 Η λύση κατά του κινδύνου των χημικών σκευασμάτων ευτυχώς φαίνεται να έχει απασχολήσει πολλές μεγάλες εταιρίες που ασχολούνται στον κλάδο της περιποίησης των κατοικίδιων! Έτσι προέκυψε η ασφαλής και αποτελεσματική λύση των οικολογικών μέτρων αντιμετώπισης των εξωπαρασίτων όπως της σκνίπας του καλαζάρ, των τσιμπουριών αλλά και των ψύλλων που καραδοκούν προκειμένου να «επισκεφθούν» τα κατοικίδια μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα συγκεκριμένα οικολογικά σκευάσματα αποτελούνται από πλήρως φυτικά συστατικά και έρχονται να δώσουν μια ανάσα ανακούφισης σε όλους εμάς που ανησυχούμε για την ασφάλεια και την υγεία του κατοικίδιου μας! Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα φυτά που χρησιμοποιούνται στα οικολογικά αυτά φάρμακα νέας γενιάς: Το φυτό margosa, ο κέδρος το κίτρο ο αυστραλιανός ευκάλυπτος αλλά και η σιτρονέλα.

Τα συστατικά αυτά απολύτως αβλαβή για τον άνθρωπο αλλά και για τα κατοικίδια είτε λόγω δυνατής γεύσης είτε λόγω μυρωδιάς απωθούν τα εξωπαράσιτα αποτελεσματικά και προστατεύουν τους τετράποδους φίλους μας! Λειτουργούν τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά! Ήδη στις χώρες του εξωτερικού όπως στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία το θέμα προβλημάτισε πολύ νωρίτερα τον εκεί επιστημονικό κόσμο ο οποίος έσπευσε στη λύση των οικολογικών αλλιώς φυτικών φαρμάκων.

Επιλέξτε οικολογικά και εξασφαλίστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για τα κατοικίδια αλλά και για την οικογένειά σας.

huffingtonpost
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ