2018-04-23 17:24:17
Φωτογραφία για Συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Άσκηση σεισμού “EU-AL SEIMEX 2018” στην Αλγερία
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε με στέλεχός της σε ρόλο παρατηρητή σε Άσκηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως και τις 19 Απριλίου 2018 στην Αλγερία και διοργανώθηκε από τη Γαλλία σε συνεργασία με τις Αρχές της Αλγερίας.

 

Η άσκηση χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Ασκήσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμμετείχαν σε αυτή –με ομάδες έρευνας και διάσωσης η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Πολωνία καθώς και η Τυνησία.

 

Στην άσκηση, η διοργάνωση της οποίας αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της αντιμετώπισης επιπτώσεων ύστερα από ένα καταστροφικό σεισμό, έλαβαν ενεργό μέρος περίπου χίλια (1000) στελέχη μονάδων πρώτης απόκρισης, ιατρικής φροντίδας και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η άσκηση βασίστηκε σε προσομοίωση και εκτυλίχθηκε βάσει ενός σεναρίου που αφορούσε στην εκδήλωση ενός σεισμού μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, στην περιοχή Bouira της Αλγερίας. Σύμφωνα με το σενάριο  η εκδήλωση του σεισμού είχε ως συνέπεια την κατάρρευση κτιρίων με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ είχαν επηρεαστεί και πάνω από 100.000 άτομα.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ