2018-04-23 20:57:33
Φωτογραφία για Χανιά: Ισόβια και 15 χρόνια για το φόνο του Μανώλη Μιχελιουδάκη στην Εθνική οδό
Την ενοχή του 36χρονου κτηνοτρόφου από τα Κεραμειά αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση και καταδικάζοντας τον σε ισόβια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι ισόβια για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιπλέον 15 χρόνια και 10 μήνες στα υπόλοιπα αδικήματα για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας μετά τη δολοφονία και για την παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Επιπρόσθετα, έγινε συμπεριλήφθηκε στην απόφαση και η χρηματική ικανοποίηση που αιτήθηκε η πολιτική αγωγή έναντι 44,17€, το τελικό ύψος της οποίας αναμένεται να καθοριστεί σε αστικό δικαστήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά που προέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα, η έδρα δεν δέχτηκε κατά πλειοψηφία στον συνυπολογισμό της ποινής τα επιχειρήματα για προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και μετέπειτα καλή συμπεριφορά του κατηγορουμένου εντός των φυλακών, ενώ ομόφωνα απέρριψε το ελαφρυντικό για τον πρότερο έντιμο βίο, που είχε αναγνωρίσει το πρωτόδικο δικαστήριο.


Το πρωτοφανές της υπόθεσης, δηλαδή το εφετείο να επιβάλλει αυστηρότερη ποινή έναντι αυτής που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, σχολίασε με ικανοποίηση ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Νίκος Πρασιανάκης, κάνοντας λόγο για διακαίωση της οικογένειας και της ψυχής του θύματος:

Πρωτόδικα ο 36χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή 30 ετών για τις παραπάνω πράξεις, κάτι που σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, θα οδηγούσε στην αποφυλάκιση του κατηγορούμενου την επόμενη διετία έχοντας συμπληρώσει 8 έτη φυλάκισης, ήτοι τα 3/5 της πρωτόδικης ποινής.

Η έδρα, κατά πλειοψηφία (4-3) τον έκρινε ένοχο, για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο (δύο δικαστές και ένας ένορκος έκριναν ότι υπήρχε άμεσος δόλος). Ακόμα τον έκριναν ένοχο για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά του αδελφού και του εξαδέλφου του θύματος, η οποία έγινε αμέσως μετά αλλά και ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Το συμβάν συνέβη τον Ιανουάριο του 2012 στην εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ