2018-04-24 08:49:40
Φωτογραφία για Η Βρετανία γιορτάζει τη γέννηση του νέου πρίγκιπα - Ποιο θα είναι το όνομά του;
Άλμπερτ ή Φίλιπ; Τόμας ή Χένρι; - Φωτογραφίες από την έξοδο του ζευγαριού από το

μαιευτήριο Lindo Wing του St Mary's Hospital

Την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό της Βρετανίας - και όχι μόνο - έκανε τη Δευτέρα το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας, το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του, δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον.

Ο νέος απόγονος, βάρους 3,8 κιλών θα είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον παππού του, τον 69χρονο πρίγκιπα Κάρολο, τον πατέρα του Ουίλιαμ, τον 4χρονο αδελφό του Τζορτζ και τη δίχρονη αδελφή του Σάρλοτ.

Είναι το τρίτο εγγόνι του πρίγκιπα και διαδόχου του βρετανικού θρόνου Κάρολου και το τρίτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', η οποία το Σάββατο γιόρτασε τα 92α γενέθλιά της. Οι βρετανοί βασιλείς έχουν άλλα τρία δισέγγονα από την 67χρονη κόρη τους πριγκίπισσα 'Αννα.

Με τον ερχομό στον κόσμο του μωρού, ο 33χρονος αδελφός του Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, που θα παντρευτεί στις 19 Μαΐου την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ από την Καλιφόρνια, θα λάβει την έκτη θέση στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Λίγες ώρες αφότου έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί, η Κέιτ Μίντλετον πήρε εξιτήριο. Έχοντας στο πλευρό της τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, η δούκισσα του Κέιμπριτζ βγήκε από το μαιευτήριο Lindo Wing του St Mary's Hospital στο δυτικό Λονδίνο, κρατώντας αγκαλιά τον μικρό πρίγκιπα, με τα φλας των φωτογράφων να πέφτουν πάνω τους.

Κρατώντας το νεογέννητο στο ειδικό καθισματάκι για το αυτοκίνητο, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ χαιρέτισαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο για να δει το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας και να γιορτάσει μαζί τους τη γέννησή του.

Φορώντας ένα κατακόκκινο φόρεμα με λευκό δαντελένιο γιακά, η Κέιτ δημιούργησε σε όλους την αίσθηση ότι απέτιε φόρο τιμής στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φορούσε ένα πανομοιότυπο φόρεμα, όταν βγήκε από το ίδιο νοσοκομείο με τον πρίγκιπα Χάρι στην αγκαλιά της το 1984. Η Νταϊάνα φορούσε ένα μακρύ κόκκινο παλτό Jan van Velden και από μέσα ένα ριγέ άσπρο-λευκό πουκάμισο που κάτω από το γιακά του είχε έναν κόκκινο φιόγκο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δούκισσα του Κέιμπριτζ επιλέγει παρόμοιο ντύσιμο με την Νταϊάνα. Στη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ το 2013, είχε εμφανιστεί με γαλάζιο πουά φόρεμα, όπως αντίστοιχα και η αδικοχαμένη πριγκίπισσα, όταν γεννήθηκε ο Γουίλιαμ.

"Η Βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρίγκιπας Χάρι και τα μέλη των δυο οικογενειών έχουν ενημερωθεί και είναι κατενθουσιασμένοι από την είδηση αυτή", ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. "Η μητέρα και το μωρό είναι καλά στη υγεία τους".

Το παιδί θα φέρει τον τίτλο του πρίγκιπα μετά τη μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε το 2012 από τη βασίλισσα, η οποία ήθελε να εξασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ θα φέρουν τον τίτλο αυτό. Μέχρι τότε, μόνο ο πρωτότοκος γιος του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας, δηλαδή ο Τζορτζ, θα είχε τον τίτλο του πρίγκιπα και της βασιλικής υψηλότητας.

Είναι γνωστό ότι το μωρό θα φέρει τον τίτλο της "βασιλικής υψηλότητας" και θα βαπτιστεί στην Αγγλικανική Εκκλησία, φορώντας ένα αντίγραφο του φορέματος από δαντέλα και σατέν που φορούσε η πρωτότοκη κόρη της Βικτωρίας το 1841. Το γνήσιο φόρεμα δεν χρησιμοποιείται από το 2004 για λόγους προστασίας του από τη φθορά του χρόνου.

Τα επικρατέστερα ονόματα για τον μικρό πρίγκιπα

Άλμπερτ ή Φίλιπ; Τόμας ή Χένρι; Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ μετά τη γέννηση του τρίτου βασιλικού μωρού θα αποφασίσουν το όνομα του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Πάντως, οι βασιλικοί bookers έχουν ήδη αρχίσει να ποντάρουν στα ονόματα για τον νέο μικρό πρίγκιπα. Μετά τις επιλογές των παραδοσιακών «Γεώργιος» και «Σάρλοτ» για τα δύο πρώτα πριγκιπόπουλα, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ πιθανότατα να ακολουθήσουν την ίδια οδό και να δώσουν ένα ακόμη κλασικό όνομα στο τρίτο τους παιδί. Ένα από τα στοιχήματα που έβαλε μία Βρετανίδα booker έναντι 5.000 λιρών είναι στο όνομα Άρθουρ, ενώ άλλοι πόνταραν στα Άλμπερτ.

Φρέντερικ, Τζέιμς και Φίλιπ. Ωστόσο, ποια θα μπορούσαν να είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τον νεογέννητο πρίγκιπα και γιατί;

Άρθουρ (Αρθούρος)

Είναι ένα από τα μεσαία ονόματα του πρίγκιπα Καρόλου, του Γουίλιαμ και του πατέρα της βασίλισσας, Γεωργιου ΣΤ'. Επίσης, ο θρυλικός βασιλιάς Αρθούρος ήταν ο μυθικός ηγέτης των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης, ο οποίος λέγεται ότι έζησε μεταξύ του 5ου και του 6ου αιώνα. Ένα αρκετά δημοφιλές όνομα, το οποίο κάποια στιγμή έφυγε από τη μόδα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια «αναβίωσε». Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός ονόμασε Άρθουρ τον γιο του.

Άλμπερτ (Αλβέρτος)

Η βασίλισσα Βικτώρια υποστήριζε ότι το όνομα Άλμπερτ ήταν το μεσαίο όνομα των προγόνων της, αν όχι το πρώτο τους, προς τιμήν του πολυαγαπημένου της συντρόφου, πρίγκιπα Άλμπερτ Επιλέγοντας το όνομα αυτό, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ θα τιμήσουν τον πατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ, Γεώργιο ΣΤ', το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Αλβέρτος Φρειδερίκος Αρθούρος Γεώργιος, όμως στην οικογένειά του τον αποκαλούσαν «Μπέρτι».

Φίλιπ (Φίλιππος)

Το όνομα αυτό θα ήταν ένας φόρος τιμής προς τον δούκα του Εδιμβούργου και σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππο. Επίσης, τόσο ο Κάρολος, όσο και ο Γουίλιαμ έχουν και αυτό το όνομα.

Φρέντερικ (Φρειδερίκος)

Ένας πρίγκιπας Φρέντι του Κέμπριτζ είχε ιστορικούς δεσμούς με τον πρώτο Δούκα του Κέμπριτζ. Ο πρίγκιπας Αδόλφος Φρειδερίκος έζησε από το 1774 έως το 1850 και ήταν γιος του Γεωργίου Γ'.

Κάρολος

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ωστόσο, ενδέχεται να τιμήσει και τον πατέρα του δίνοντας στον μικρό πρίγκιπα το όνομα Κάρολος, ίσως ως μεσαίο όνομα, καθώς ήδη υπάρχει η Σάρλοτ.

Ιάκωβος (Τζέιμς)

Το όνομα Τζέιμς θα μπορούσε να είναι μία επιλογή της Κέιτ Μίντλετον, η οποία έχει αδυναμία στον αδελφό της, Τζέιμς. Ο Γουίλιαμ έχει επίσης έναν ξαδελφό με το όνομα Τζέιμς.

Παράλληλα, το «Τζέιμς» είναι ένα από τα ονόματα των Στιούαρτ. Ο γιος της Μαρία Στιούαρτ ήταν ο βασιλιάς Ιάκωβος ΣΤ' της Σκωτίας από τις 24 Ιουλίου 1567 και βασιλιάς της Αγγλίας και της Ιρλανδίας (Ιάκωβος Α') από την ένωση των στεμμάτων της Σκωτίας και της Αγγλίας στις 24 Μαρτίου του 1603 έως τον θάνατό του το 1625.

Άλλα ονόματα

Το πριγκιπικό ζεύγος πάντως στη λίστα του μπορεί να διαθέτει ως μεσαίο το όνομα Γουίλιαμ, όπως και το Μάικλ, προς τιμήν του πατέρα της Κέιτ Μίντλετον, καθώς και Ρόναλντ ή Πίτερ των παππούδων της.

Οι αποδόσεις των στοιχημάτων για τα ονόματα:

Άρθουρ 2/1

Τζέιμς 4/1

Άλμπερτ t 6/1

Φίλιππος 8/1

Αλεξάντερ 10/1

Τόμας 16/1

Φρειδερίκος 25/1

Ερρίκος 25/1

Άλφρεντ 33/1

Κάρολος 33/1

Εδουάρδος 33/1

Λούις 33/1

Γουίλιαμ 33/1

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, συνεχάρη τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ για τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού.

«Τα θερμότατα συγχαρητήριά μου στον Δούκα και στη Δούκισσα του Κέιμπριτζ για τη γέννηση του γιού τους. Τους εύχομαι πολλή ευτυχία για το μέλλον», αναφέρει στο τηλεγράφημά της η Μέι.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ