2012-06-01 07:57:33
Φωτογραφία για Η Ισπανία δεν συζητά με το ΔΝΤ
«Το ΔΝΤ δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο που να προβλέπει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ισπανία», δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. «Πόσο μάλλον καθώς η Ισπανία δεν έχει ζητήσει την οικονομική υποστήριξη του ΔΝΤ» πρόσθεσε.

Αλλά και ο υπουργός της Οικονομίας της Ισπανίας, Λούις ντε Γκίντος χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμες» τις φήμες περί διαβουλεύσεων της Μαδρίτης με το ΔΝΤ για εξωτερικό δανεισμό της.

Νωρίτερα, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση του αξιόχρεου οκτώ ισπανικών περιφερειών, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης, επικαλούμενος το δομικό χαρακτήρα που εμφανίζει το δημοσιονομικό τους έλλειμμα. Πέραν της Μαδρίτης υποβαθμίστηκαν οι περιφέρειες: Καστίλλη-Λα Μάντσα, Καταλωνία, Αστούριες, Ανδαλουσία, Χώρα των Βάσκων, τα Κανάρια και η Κανταβρία.

Η συστημική κρίση στην Ισπανία έχει προκαλέσει δραματική επιδείνωση του κλίματος, προστιθέμενη στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς έχουν κορυφωθεί οι ανησυχίες για το ισπανικό τραπεζικό σύστημα.

Το ευρώ και σήμερα υποχώρησε κάτω από το 1,24 δολ., αν και το μεσημέρι σημείωνε μικρή άνοδο.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επαναδιαπραγμάτευση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επαναδιαπραγμάτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ