2012-06-01 08:03:36
Φωτογραφία για Οι Atenistas και οι ...Starxidistas
Οι Starxidistas δεν είναι απλώς μια ομάδα πολιτών, είναι φυλή ολόκληρη! Και αυτή είναι η μοναδική τους διαφορά από τους Atenistas.

Οι Starxidistas αυτοπροσδιορίζονται, επίσης,  ως Αθηναίοι στην πράξη και πιστεύουν, επίσης, ότι η Αθήνα δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αφού υπάρχουν ακόμα πολλά για να αποτελειώσουν Το τελευταίο διάστημα είχα την ευκαιρία να δω στην πράξη και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς σημείο «παρέμβασης» και τους Atenistas και τους Starxidistas και συγκεκριμένα στο δασάκι της Ευελπίδων λίγο μετά τα δικαστήρια, επί της οδού Πριγκιπονήσων.

Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τους Atenistas βοήθεια και την Κυριακή 15 Απριλίου καθαρίστηκε ένα μεγάλο τμήμα του δάσους, κλαδεύτηκαν κάποια ξερά κλαδιά από τα πεύκα, βάφτηκαν κάπου 20 παγκάκια, οι κάδοι απορριμμάτων και μεγάλο τμήμα της περίφραξης.

Ήταν μια συμπαθητική ενέργεια που έδωσε ένα δείγμα του πώς θα μπορούσε να είναι το δασάκι αν οι χρήστες του το σέβονταν πραγματικά και εάν η Πολιτεία με την ευρεία έννοια του όρου το διεκδικούσε αντί να κρύβεται πίσω από τη γραφειοκρατία και τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων…


Και μετά τη σκυτάλη πήραν οι Starxidistas…

και για την ακρίβεια την Τετάρτη 30 Μαΐου όπου τέσσερις εκπρόσωποί τους μπήκαν με τσαμπουκά και πάρκαραν μέσα στο δασάκι!

Τι κι αν η περιοχή έχει 5 σταθμούς πάρκιγνκ σε απόσταση αναπνοής από τα δικαστήρια, οι Starxidistas ή Σταρχιδιστές είχαν κάνει την επιλογή τους…

Μήπως οι πολιτικά ορθές ενέργειες δεν είναι αρκετές; Λέω, μήπως…

Bάλια Μπαζού - topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ