2018-04-24 17:01:01
Φωτογραφία για Με έξι βήματα ξεκινά η προετοιμασία για το καλοκαίρι
Προλάβετε την ταλαιπωρία που επιφυλάσσει το καλοκαίρι για το δέρμα σας με έξι απλές και εύκολες κινήσεις

Φυσικά και όλες μας λατρεύουμε τις ατέλειωτες μέρες του καλοκαιριού στη θάλασσα και την αμμουδιά. Μπορεί το σκηνικό του φωτεινού, καυτού ήλιου και των ασταμάτητων δροσιστικών βουτιών να φαντάζει ιδανικό αυτή τη στιγμή, όμως όταν φτάσει το καλοκαίρι θα αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε σταδιακά τη φθορά που προκαλέσαμε στο δέρμα μας.

Υπάρχει όμως τρόπος να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας και το σώμα μας με απλά βήματα, ξεκινώντας από τώρα.

Το πρώτο και το βασικότερο σημείο που πρέπει να εστιάσει κάθε γυναίκα είναι το πρόσωπο. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προσπαθούν να θαμπώσουν και να ξηράνουν το δέρμα σου, ειδικά όταν παραβλέπεις να βάλεις το αντηλιακό σου. Ξεκίνα την αναζήτηση τώρα και ψάξε εκείνο το αντηλιακό που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Δεν αρκεί να δώσεις έμφαση μόνο στην εντυπωσιακή συσκευασία και το μαγευτικό άρωμα. Φρόντισε ο δείκτης προστασίας να φτάνει ή να ξεπερνά το 30 και μη ξεχνάς να το ανανεώνεις κάθε δυο ώρες. Η επιλογή και η χρήση του αντηλιακού άλλωστε δεν κρίνεται απαραίτητη μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά κάθε μέρα του χρόνου.


Η ενυδάτωση του δέρματος και γενικότερα του σώματος πρέπει να γίνει η καθημερινή σου συνήθεια. Κάθε φορά που φτάνει το καλοκαίρι θυμάσαι πως δε φρόντισες το σώμα σου όπως ήθελες και κυρίως όπως έπρεπε. Αρχίζεις να παρατηρείς ότι φορώντας το κοντό σου σορτσάκι, το δέρμα σου δεν είναι λαμπερό και απαλό όπως φανταζόσουν, αντιθέτως είναι γεμάτο ξηρότητα. Ξεκίνα ξανά την ενυδάτωση και φρόντισε να μην τη σταματήσεις ξανά.

Εκτός όμως από τα σορτσάκια, είναι εποχή που τα λεπτά τιραντάκια και τα αμάνικα μπλουζάκια έχουν την τιμητική τους. Η μασχάλη λοιπόν γίνεται και πάλι ένα ορατό σημείο του σώματος που χρειάζεται κι αυτό τη σωστή μέριμνα. Οι ερεθισμοί και η έντονη εφίδρωση είναι ο εχθρός κάθε γυναίκας, αλλά μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε με το σωστό αποσμητικό. Προτιμήστε ένα αποσμητικό με φυσικά συστατικά και αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν περισσότερο το άρωμα. Ένα φυσικό αποσμητικό θα σας ικανοποιήσει πλήρως, ενώ θα εντυπωσιαστείτε από την κάλυψη που μπορεί να σας προσφέρει.

Ο ερεθισμός του δέρματος προκύπτει και από το ασταμάτητο ξύρισμα που κάνετε στα πόδια σας κάθε καλοκαίρι. Η μανία σας να εξαφανίσετε κάθε ίχνος τρίχας, κάνει το καθημερινό ξύρισμα τη χειρότερη συνήθεια για την υγεία του δέρματος σας. Αν ωστόσο δεν έχετε άλλη επιλογή, φροντίστε να βελτιώσετε όσο γίνεται περισσότερο τη διαδικασία του ξυρίσματος ξεκινώντας με τη χρήση ενός αφρού. Ο αφρός ξυρίσματος θα διατηρήσει ενυδατωμένο το δέρμα σας την ώρα του ξυρίσματος. Πολύ σημαντική είναι και η φορά που πρέπει να ξυρίζεστε, η οποία πρέπει να ακολουθεί τη φορά της ίδιας της τρίχας. Τελικό στάδιο είναι φυσικά η πάντοτε η ενυδάτωση ώστε έχετε την πιο απαλή και βελούδινη επιδερμίδα.

Όσο κι αν καταφέρατε να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, φτάνει η στιγμή που βάζετε το καλοκαιρινό σανδάλι και συνειδητοποιείται ότι έχετε ξεχάσει να περιποιηθείτε την περιοχή της φτέρνας σας. Η καλοκαιρινή καθημερινότητα που σας θέλει να βρίσκεστε όλη μέρα στην παραλία και να περπατάτε στην άμμο, φθείρει το δέρμα και τις φτέρνες σας. Έφτασε λοιπόν η ώρα για να κάνετε ένα καλό scrub, στη συνέχεια να μουλιάσετε τα πέλματα σας σε χλιαρό νερό και να ξεκινήσετε το τρίψιμο. Έτσι, θα νιώθετε διαρκώς άνετα φορώντας τα αγαπημένα σας σανδάλια!

Τέλος το μυστικό συστατικό σε όλα είναι το νερό. Καταναλώνεται καθημερινά τουλάχιστον ενάμιση με δυο λίτρα νερό. Η ενυδάτωση που θα σας προσφέρει το νερό δε μπορεί να αντικατασταθεί από καμία κρέμα. Η λάμψη και η προστασία που ζητάτε είναι στο νερό!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ