2018-04-24 20:42:30
Φωτογραφία για Mε ασθενοφόρο έφυγε από το δικαστήριο το «Λίπος»-Διακοπή της δίκης
Για τις 2 Μαΐου διεκόπη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του 57χρονου, φερόμενου ως «εγκέφαλου» του δικτύου της ρωσόφωνης μαφίας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια

παράλληλης αστυνομικής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη και τη γαλλική πόλη Καέν, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος των διωκτικών αρχών της Γαλλίας.

   Η υπόθεση για την οποία ο γεωργιανής καταγωγής άνδρας βρέθηκε σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αφορούσε πράξεις οργανωμένου εγκλήματος που φαίνεται ότι τελέστηκαν προ του 2012 σε Γαλλία και Ισπανία. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί το 2013, κατά την πρωτόδικη δίκη, σε 14ετή κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση από την Ελλάδα.

   Οδηγήθηκε τελικά στις ελληνικές φυλακές απ' όπου αποφυλακίστηκε το 2015 υπό όρους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και έκτοτε ήταν ελεύθερος, μέχρι που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με το ένταλμα των Γάλλων που ζητούν την έκδοσή του προκειμένου να τον δικάσουν για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κλοπές, πράξεις που, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα τελέστηκαν μετά το 2016 στις περιοχές της Βρετάνης και της Νορμανδίας
. Για την έκδοσή του ή μη θα αποφανθεί το προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

   Ο 57χρονος κρατούμενος οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών των ΕΚΑΜ που παρέμεναν ακροβολισμένοι στη δικαστική αίθουσα. Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το νομικό του επιτελείο ζήτησε την αναβολή της δίκης, διότι απουσίαζε ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, ένας Ισπανός αστυνομικός. Ενόψει της απουσίας του, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διαβαστεί η κατάθεση του από την πρωτόδικη δίκη, κάτι με το οποίο διαφώνησαν οι υπερασπιστές του.

   Όσο εξελισσόταν η διαδικασία, ο 57χρονος δήλωσε αδιαθεσία και μούδιασμα στο πρόσωπο. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η διακοπή της δίκης. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε με καροτσάκι εκτός δικαστικού μεγάρου, όπου τον περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για περαιτέρω εξετάσεις. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, κατά το παρελθόν υπέστη τρία εγκεφαλικά επεισόδια.

thetoc.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ