2012-06-01 08:18:35
Φωτογραφία για Μαζικές κλήσεις για ακροάσεις για τα πραξικοπήματα στην Τουρκία Σύμφωνα με τον Βουλευτή του κυβερνώντος ΑΚΡ, Ιντρίς Σαχίν
Δεκάδες άτομα θα κληθούν για ακρόαση στις υποεπιτροπές της Επιτροπής Ερευνας Πραξικοπημάτων της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, σύμφωνα με τον Βουλευτή του κυβερνώντος ΑΚΡ, Ιντρίς Σαχίν.Οπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Σαχίν ανέφερε ότι ζητήθηκε να κληθούν για ακρόαση από τις υποεπιτροπές, 60 άτομα για την υπόθεση του πραξικοπήματος του 1980, 43 άτομα για την υπόθεση του πραξικοπήματος του 1960 και 180 άτομα για το χρονοδιάγραμμα της 28ης Φεβρουαρίου του 1997.

Ο κ. Σαχίν τόνισε ότι πρωτίστως θα καταθέσουν τα άτομα τα οποία βρίσκονται στην Αγκυρα, ενώ τα άτομα που βρίσκονται σε άλλες πόλεις θα καταθέσουν στις πόλεις που βρίσκονται. Μεταξύ των ονομάτων που αποφάσισε η Επιτροπή Πραξικοπημάτων να καλέσει για κατάθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, η σύζυγος του Μπουλέντ Ετσεβίτ, Ραχσάν, οι γνωστοί πολιτικοί Χουσαμεττίν Τζιντορούκ και Αχμέτ Ισβάν.

Στην πορεία, πρόσθεσε, μπορεί να προκύψουν και άλλα ονόματα που θα πρέπει να καταθέσουν. Μεταξύ των ονομάτων που ζητήθηκε να καταθέσουν αναφορικά για την 28η Φεβρουαρίου, υπάρχουν και περισσότερα από 20 ονόματα εν ενεργεία Βουλευτών, επεσήμανε.


Για την υπόθεση Εργκενεκόν κλήθηκε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ- Tο αίτημα του Εισαγγελέα βασίζεται στα προφορικά και γραπτά αιτήματα των κατηγορουμένων 

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ως μάρτυρες στην υπόθεση Εργκενεκόν ζητεί από τον 13ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης ο Εισαγγελέας της υπόθεσης Μεχμέτ Αλί Πεκγκιουζέλ, τον πρώην Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Χιλμί Οζκιόκ. αλλά και τους Χανεφί Αβτζί και Σαμίλ Ταγιάρ, Βουλευτή του ΑΚΡ.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το αίτημα του Εισαγγελέα βασίζεται στα προφορικά και γραπτά αιτήματα των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους. Ο Εισαγγελέας είπε ότι είναι στην αρμοδιότητα του Δικαστηρίου να αποφασίσει για το αίτημα του δικηγόρου του πρώην Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές, να καταθέσουν ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Βουλής, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο Αντιπρόεδρος, Μπεσίρ Αταλάϊ, ο πρώην ΥΠΕΘΑ Γκιονούλ, ο Υπουργός για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ισίκ Κοσανέρ, ο πρώην Αρχηγός Ναυτικών Δυνάμεων Μετίν Ατάτς, ο πρώην Αρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων Αϊντογάν Μπαμπάογλου, ο πρώην Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής Ατίλλα Ισίκ και ο Βουλευτής του ΑΚΡ Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Σιρίν Ουνάλ.

http://newsite.kathimerini.com.cy/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ