2018-04-25 01:28:22
Φωτογραφία για Με εντολές οι γιατροί πηγαινoέρχονται στα Κέντρα Υγείας !
ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ

24/04/2018 - 

Θα έμοιαζε πραγματικά με θαύμα αν στους πολλούς μήνες που έχουν περάσει, είχε βρεθεί μία μόνιμη και πραγματική λύση για το Κέντρο Υγείας της Πάργας, κατά την θερινή περίοδο, όπου ως γνωστόν, η περιοχή βουλιάζει από τουρίστες.. Τα προβλήματα λοιπόν παραμένουν και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ επιχειρεί να τα αντιμετωπίσει με "εντέλλεσθε", γεγονός που προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις και παρενέργειες! 

Dikaiologitika.gr

Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου το Κέντρο Υγείας Πάργας θα λειτουργεί με δύο αγροτικούς γιατρούς και θα κλείνει στις τρεις το μεσημέρι, ενώ μέχρι τώρα εφημέρευε εκ περιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση- καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, "την Παρασκευή 20/4/2018 εξέδωσε εντέλλεστε σε δύο Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού να καλύψουν το Κέντρο Υγείας Πάργας παρότι είχαν συμπληρώσει τον αριθμό εφημεριών, δουλεύοντας αν και είχαν προβλήματα υγείας. Οι δύο Ιατροί που πήραν την εντολή λόγω ασθένειας δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάργας".


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ όσα ακολούθησαν στη συνέχεια μάλλον δύσκολα θα βρουν προηγούμενο.

"Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ έφυγε από την Πάτρα και μεσάνυκτα εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Ζήτησε επιτακτικά από τους γιατρούς να μεταβούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για να τσεκάρουν εκεί τις αναρρωτικές τους άδειες.

Η μία πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο συνοδεία δικούς της ανθρώπου. Η άλλη γιατρός είπε στον Διοικητή ότι δεν διαθέτει αυτοκίνητο και εκείνος την διέταξε!!! να πάρει ταξί. Όταν του είπε δεν έχει χρήματα για ταξί έστειλε ασθενοφόρο στο σπίτι της (ασθενοφόρα για τους ασθενείς έκτακτα περιστατικά δεν υπάρχουν).

Πράγματι η μία Ιατρός με αυτοκίνητο και η άλλη Ιατρός με Ασθενοφόρο διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε η ασθένεια τους !!! Μια τρύπα στο νερό έκανε ο κος Νικολόπουλος".

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία την επομένη ημέρα ανεστάλη η εφημερία του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας και η μοναδική γιατρός μεταφέρθηκε για εφημερία στην Πάργα.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι με τέτοιους τρόπους δεν λύνονται τα προβλήματα, μένουν απροστάτευτοι οι κάτοικοι περιοχών και τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: epiruspost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ