2018-04-25 06:59:06
Φωτογραφία για Ντέντεκτιβ εισβάλουν σε γραφείο τελετών για να ξεκλειδώσουν smartphone με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη
Αρκετοί ίσως θυμάστε την ιστορία με το FBI να πιέζει την Apple για να ξεκλειδώσει το iPhone ενός τρομοκράτη το 2015. Η εταιρεία αρνήθηκε πεισματικά να συμμορφωθεί στην εντολή της υπηρεσίας και τελικά η πρώτη αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθεια μιας ισραηλινής εταιρείας ασφαλείας για να κοιτάξει μέσα στο iPhone του δράστη. Θα μπορούσαν, πάντως, να γλιτώσουν πολύ κόπο και χρόνο αν απλά έβρισκαν το πτώμα και έβαζαν το δάκτυλο του επάνω στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής ή μήπως όχι;

Αυτό σκέφτηκαν δύο ντέντεκτιβ στη Florida των ΗΠΑ, οι οποίοι προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν το smartphone ενός θανόντα χρησιμοποιώντας το δάκτυλο του. Αν αναρωτιέστε που βρήκαν το πτώμα, οι δύο ατσίδες επισκέφθηκαν το γραφείο τελετών όπου παρέμενε η σωρός μέχρι να πραγματοποιηθεί η κηδεία! Όπως αναφέρει η εφημερίδα Tampa Bay Times, οι δύο ντέντεκτιβ δεν σεβάστηκαν μεν τον νεκρό, αλλά δεν έπραξαν κάτι παράνομο μιας και δεν προβλέπεται ειδικό ένταλμα για κάτι τέτοιο, ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν προστατεύει τα πτώματα από τις έρευνες.


Για την ιστορία, ο νεκρός είχε σκοτωθεί από τους αστυνομικούς Matthew Steiner και Prentice Ables όταν τον σταμάτησαν λόγω των φιμέ τζαμιών στο αυτοκίνητο του τον περασμένο μήνα. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν επειδή μύρισαν μαριχουάνα στο αυτοκίνητο και τότε ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει παρασέρνοντας τον έναν από αυτούς.

Μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκαν οι δύο ντέντεκτιβ που επιχείρησαν να συνδέσουν τον νεκρό με άλλη υπόθεση, σχετική με ναρκωτικά, και γι΄αυτό αποφάσισαν να ξεκλειδώσουν το smartphone με τα δακτυλικά αποτυπώματα του. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει γνωστό το μοντέλο που είχε στην κατοχή του ο νεκρός, οι ντέντεκτιβ δεν κατάφεραν να το ξεκλειδώσουν και αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αρκεί μόνο το δακτυλικό αποτύπωμα αν έχουν περάσει 48 ώρες σε locked mode.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ