2018-04-25 09:48:53
Φωτογραφία για Τρεις οι αιτήσεις ακύρωσης του Π.Δ. για το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκαν στο ΣτΕ
Τρεις συνολικά είναι οι αιτήσεις ακύρωσης του του Π.Δ. για το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος, αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν από κοινού ο Μητροπολίτης Πειραιώς, η ΠΕΘ, η Εστία Πατερικών Μελετών και γονείς ενώ και άλλη αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν από κοινού ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΣΥΚΥΠ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Κεντρικών Δομών Υπουργείου Παιδείας (ΟΣΕΚΔΥΠ).

Ως γνωστόν ο Υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει την απόσυρση της αίτησης ακύρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ζητήσει με επιστολή της γραπτές εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας και αναμένει την απάντηση του Υπουργείου για να τοποθετηθεί εκ νέου στο ζήτημα. Ενδιαφέρον έχει πάντως η στάση που θα κρατήσει ο Υπουργός Παιδείας απέναντι στους καταθέσαντες τις άλλες δύο αιτήσεις ακύρωσης. Θα ζητήσει και από εκείνους την απόσυρση των αιτήσεων;


Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει κυρίως σημασία είναι το γεγονός που τονίζεται ιδιαίτερα στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.α. δηλαδή η αφαίρεση μέσω του Π.Δ. του νέου οργανισμού της θρησκευτικής αγωγής των νέων από την αποστολή του υπουργείου Παιδείας τη στιγμή που το Σύνταγμα ρητά επιτάσσει το αντίθετο ενώ και ο παλαιός οργανισμός του υπουργείου Παιδείας (Π.Δ. 114/2014) ανέφερε ότι αποστολή του υπουργείου Παιδείας είναι «η προαγωγή της παιδείας με σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Ο πόλεμος εναντίον της χριστιανικής θρησκευτικής εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων που μαίνεται με ευθείες βολές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης δεν θα μείνει αναπάντητος. Οι νομικές παρερμηνείες του Υπουργού Παιδείας τόσο για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά όσο και για τις αιτήσεις ακύρωσης του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Παιδείας, πράγματα που είναι αλληλένδετα, θα λάβουν την δέουσα απάντηση από την ελληνική δικαιοσύνη και όχι μόνο. Την ευθύνη που τους αναλογεί θα πρέπει όμως επιτέλους να αναλάβουν και η Διοικούσα Εκκλησία, σε επίπεδο ηγεσίας, και οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που εμφανίζουν την εικόνα άτυπης συνένοχης συμφωνίας με την κυβερνητική γραμμή για τα ζητήματα αυτά, εκτός μικρών εξαιρέσεων.
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ