2018-04-25 20:30:47
Φωτογραφία για Μετά τις πλαστικές σακούλες καταργούνται και τα πλαστικά καλαμάκια
Τα καλαμάκια σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν. Την αρχή κάνουν οι εταιρείες- μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών που σταματούν τη χρήση τους. Ο λόγος; Τα πλαστικά καλαμάκια κάνουν πολλά χρόνια να διασπαστούν, ενώ χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά.

 Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς για το τι θα τα αντικαταστήσει. Τα πλαστικά καλαμάκια έχουν συνδυαστεί με αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων, όπως ο καφές. Με τι θα πίνουμε τον καφέ μας;

Η απάντηση είναι απλή. Την θέση τους θα πάρουν βιοδιασπώμενα υλικά, που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και προς την υγεία. «Ήρθε» η ώρα για να βάλουμε στη ζωή μας τις βιοδιασπώμενες εναλλακτικές.

 Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να προμηθευτεί κανείς, τα νέα καλαμάκια που κυκλοφορούν. Τα πιο διαδεδομένα είναι τα μεταλλικά, καθώς μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, αφού πλυθούν και καθαριστούν. Επίσης, υπάρχουν καλαμάκια από καλαμπόκι, πολτό ζαχαροκάλαμου και χαρτί. Βέβαια, όποιος έχει φαντασία, μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και το χοντρό μακαρόνι, που χρησιμοποιούμε για το παστίτσιο, για να πιει το καφέ ή το ποτό του. Η απομάκρυνση των πλαστικών από την καθημερινότητα μας, μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει για το περιβάλλον, το οποίο εκπέμπει SOS. Πρέπει όλοι μας να λάβουμε υπόψιν, πως αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, το 2050 τα πλαστικά στις θάλασσες θα είναι περισσότερα από τα ψάρια και οι συνέπειες και για την δική μας ζωή θα είναι ολέθριες.
grxpress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ