2012-06-01 09:23:51
Φωτογραφία για Το οικονομικό του μανιφέστο παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την παρουσίαση χθες του σχεδίου 18 προτάσεων για την έξοδο από την κρίση από τον Αντώνη Σαμαρά , τη σκυτάλη σήμερα παίρνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος το μεσημέρι παρουσιάζει... το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το οικονομικό του μανιφέστο. Η παρουσίαση θα γίνει σε τέσσερις θεματικές παρεμβάσεις στους τομείς: Οικονομία, Κοινωνικό Κράτος – Εργασία, Δημοκρατία – Πολιτικό Σύστημα, Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα.

Για «18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις προτάσεις που ανέπτυξε χθες ο Αντώνης Σαμαράς και επανέλαβε πως «απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανατροπή των μνημονίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι οι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες».

Κι όλα αυτά την ώρα που το ΔΝΤ εμφανίζεται πλέον ανοικτό σε «ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων» του ελληνικού προγράμματος
. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ΔΝΤ θα αποδεχθεί εισηγήσεις για την τροποποίηση του δανειακού προγράμματος, ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις απάντησε πως αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, έχει ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος, «τότε είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε». Επανέλαβε εξάλλου ότι η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως το δημοσιότητας λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η σχετική απαγόρευση δημοσίευσης πριν την αναμέτρηση της 17 Ιουνίου, με εξαίρεση ωστόσο το βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να προηγείται με 6 μονάδες διαφορά της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά πρώτος στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με 31,5%, έναντι 25,5% της ΝΔ και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 13,5%, Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,5%, ΚΚΕ με 5,5%, Χρυσή Αυγή με 4,5% και Δράση-Δημιουργία Ξανά με 2,5%. Πρώτος προβάλλει και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 22%, έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά. Επονται οι κ.κ. Βενιζέλος με 16% και Κουβέλης με 14%.

Διαφορετική ωστόσο είναι η εικόνα στην παράσταση νίκης, όπου το 58% εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 34% που πιστεύει ότι νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενισχυμένα ποσοστά για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπηση της Kapa Research για τα Νέα. Σύμφωνα με αυτά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 23,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με σημαντική μείωση των ποσοστών του στο 9,9%, το ΚΚΕ στο 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες: 5,3%, η Χρυσή Αυγή στο 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 4,4%. Χαρακτηριστικό είναι τέλος ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 14%. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Αντώνης Σαμαράς με 19,9%, ο Ευ. Βενιζέλος συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 15,9% των ερωτηθέντων, ενώ τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 15,7%

Πρωτιά ΝΔ με μικρή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο. H ΝΔ βρίσκεται στο 26,5% με το ΣΥΡΙΖΑ στο 24,2%, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στο 12,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι στο 5,8%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η Χρυσή Αυγή στο 3,6% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση στο 2,4%.

Προβάδισμα ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 26% έναντι 24,3% του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τέλος δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 12,5%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 6,3%, ΚΚΕ με 5,75%, Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% και Χρυσή Αυγή στο 4,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι στο 28,8% καταλαμβάνοντας 127 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27% με 72 έδρες, το ΠΑΣΟΚ στο 13,9% με 37 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο 7% εξασφαλίζοντας 19 έδρες, το ΚΚΕ στο 6,3% με 17 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,9% με 16 έδρες, ενώ 12 έδρες παίρνει η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της στο 4,6%.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ