2018-04-26 16:37:03
Φωτογραφία για 5 τρόποι για να διευρύνετε την μόρφωση του παιδιού σας πέρα από το σχολείο
Η σχολική χρονιά σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος της και εσείς σκέφτεστε τι θα μπορούσατε να κάνετε έτσι ώστε το παιδί σας να μην ξεχάσει όσα έμαθε, αλλά και για να μάθει ίσως ακόμα περισσότερα.

Είναι αλήθεια, πως τα παιδιά δεν μαθαίνουν μόνο μέσα στο σχολείο και πως εμείς, οι γονείς τους, είμαστε οι αρμόδιοι για να τους διοχετεύσουμε όσες περισσότερες γνώσεις μπορούμε.

Πώς θα τα καταφέρουμε; Δείτε παρακάτω τους πέντε πιο επιτυχημένους και ευχάριστους τρόπους για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους:

Εξερεύνηση στην φύση

Οι εξορμήσεις στην φύση κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον των παιδιών και τους γεννούν πολλές απορίες. Πάρτε ιδέες για βόλτες στο βουνό από τις προτάσεις μας, περπατήστε και μιλήστε με το παιδί σας για την γεωγραφία, τη φύση, την βιοποικιλότητα, τα ζώα και ό,τι άλλο δείξει να το ενδιαφέρει.

Μάθηση μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες


Μπορεί να σας μοιάζουν βαρετές και συνηθισμένες, αλλά οι καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού μπορεί να γίνουν ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης της γνώσης. Για παράδειγμα, αν ψήνετε μαζί μπισκότα μπορείτε να διδάξετε τις βασικές αρχές των μαθηματικών και της οργάνωσης, της μαγειρικής και της διατροφής. Επίσης, αν παρακολουθείτε έναν αγώνα ποδοσφαίρου μιλήστε με στατιστικά στοιχεία για τους αγώνες, τονίστε τη σημασία της ομαδικότητας και του δίκαιου παιχνιδιού και παραθέστε στοιχεία για την ιστορία του συγκεκριμένου αθλήματος, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Η τέχνη στην υπηρεσία της μάθησης

Επισκεφθείτε μουσεία, ιστορικούς χώρους, αξιοθέατα. Μιλήστε για την μυθολογία και την ιστορία. Παρακολουθήστε συναυλίες, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, αλλά και παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να δώσετε στο παιδί την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες προοπτικές και να μάθουν για πράγματα με τα οποία διαφορετικά δεν θα έρχονταν εύκολα σε επαφή.

Χρήση της τεχνολογίας με σύνεση

Η τεχνολογία είναι, πλέον, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των παιδιών μας. Υπάρχει, όμως, τρόπος να την χρησιμοποιούν και να έχει θετικές συνέπειες στην καθημερινότητά τους και στην όξυνση των γνώσεών τους. Πώς; Αφήστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που απαντούν σε απορίες τους και ενθαρρύνετέ τα να ψάξουν για απαντήσεις στις ερωτήσεις τους ή να παρακολουθήσουν video με πειράματα και τεχνολογικά επιτεύγματα. Φυσικά, πριν από αυτό θα έχετε εξετάσει τα sites τα οποία θα επισκέπτεται το παιδί σας και θα έχετε ορίσει από κοινού ένα χρονικό πρόγραμμα χρήσης του υπολογιστή ή του tablet και του κινητού.

Η αξία της ανάγνωσης

Οι δημοτικές βιβλιοθήκες είναι θησαυρός γνώσεων ο οποίος, μάλιστα, παρέχεται – τις περισσότερες φορές – δωρεάν! Βιβλία, περιοδικά, on-line αρχεία με θέματα που ενθουσιάζουν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Επιπλέον, οι επαγγελματίες που βρίσκονται στους χώρους των βιβλιοθηκών γνωρίζουν και καθοδηγούν τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο. Επισκεφθείτε την βιβλιοθήκη της περιοχής σας και θα εκπλαγείτε από τον πλούτο αναγνωσμάτων που έχει εκεί. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε ένα παιδικό βιβλιοπωλείο, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να καθίσετε λίγη ώρα εκεί και να ξεφυλλίσετε με τα παιδιά σας ενδιαφέροντα βιβλία, και μη χάνετε την ευκαιρία να βρίσκεστε σε γιορτές ή εκθέσεις βιβλίων! Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το Σάββατο είναι η Ημέρα των Μικρών Βιβλιοπωλείων και στο πλαίσιο αυτής θα λάβουν χώρα πολλές εκδηλώσεις για παιδιά που αξίζει τον κόπο να απολαύσετε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ