2018-04-26 17:21:34
Φωτογραφία για Η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης «σανίδα σωτηρίας» για τις επιχειρήσεις
Αυξάνεται η συχνότητα με την οποία οι Έλληνες καταναλωτές προσφεύγουν στη δικαιοσύνη όταν θίγονται τα δικαιώματά τους είτε σε περιπτώσεις ελαττωματικών προϊόντων είτε σε περιπτώσεις που έχουν υποστεί ζημία ή βλάβη από κάποιο προϊόν ή κάποια υπηρεσία , σύμφωνα με την μεσιτική ασφαλίσεων Globalnet Insurance Brokers.

Ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά όργανα θωρακίζουν τον καταναλωτή και δημιουργούν ένα εξαιρετικά αυστηρό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να ενημερωθούν και να διαθέτουν συστήματα ελέγχου των λειτουργιών τους αλλά και προγράμματα ασφάλισης Αστικής Ευθύνης που θα τις προστατεύσουν στην έλευση του συγκεκριμένου κινδύνου. Παρατηρώντας τα τελευταία χρόνια τις κινήσεις στην ΕΕ θα διαπιστώσουμε ότι οι οδηγίες και οι κανονισμοί που έρχονται από την Ευρώπη, βρίσκονται σε αυτό το πλαίσιο, όπως και ο GDPR που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών αλλά και το New Deal for Consumers (http://blog.globalnet.gr/?p=355) που έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τις συλλογικές αγωγές.

Θυμίζουμε ότι η ιστορία έχει δείξει πως όταν σε μία επιχείρηση –σε όποιον κλάδο και εάν δραστηριοποιείται– ξεκινήσουν οι ανακλήσεις ή οι αξιώσεις αποζημιώσεων τότε οι συνέπειες μπορεί να έχουν μορφή ντόμινο για τη φήμη, τα κέρδη, τη συνέχεια της παραγωγής και γενικότερα τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Το κόστος της «επανόρθωσης της ζημιάς» μπορεί να είναι τεράστιο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ