2018-04-26 18:32:27
Φωτογραφία για Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια για τον καρκίνο στα νεφρά;
Ο καρκίνος στα νεφρά, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Mayo Clinic, μπορεί να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί εγκαίρως.

Η νόσος εμφανίζεται συχνότερα σε ενήλικες ηλικίας μεταξύ 50 και 80 ετών. Ανησυχητικό, όμως, για τους επιστήμονες είναι ότι τα συμπτώματα του καρκίνου στα νεφρά δεν είναι γνωστά στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Συμπτώματα

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα της πάθησης. Ωστόσο, τα κύρια σημάδια είναι:

Αίμα στα ούρα με συνέπεια να γίνονται  πιο σκούρα από το κανονικό ή να έχουν ένα κοκκινωπό χρώμα.Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης ή στα πλευρά. Και ακριβώς κάτω από τα πλευρά είναι επίσης ένας δείκτης της νόσου.Ένα εξόγκωμα ή οίδημα στο πλευρό μπορεί επίσης να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο καρκίνος του νεφρού μπορεί να είναι πολύ μικρός για να τον ψηλαφίσετε.


Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της κατάστασης, αν και μερικά μπορεί να εκληφθούν αρχικά ως μολύνσεις στην ουροποιητική οδό ή πέτρες στα νεφρά.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:Μεγάλη κόπωσηΑπώλεια όρεξηςΕπίμονη υπέρτασηΝυχτερινές εφιδρώσεις

Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν και από οστικό πόνο, ενώ οι άνδρες μπορεί να αντιληφθούν ένα πρήξιμο στα γεννητικά όργανα. Ο καρκίνος στα νεφρά μπορεί να προκαλέσει και πρησμένους αδένες στο λαιμό.

Αν πιστεύετε ότι έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας και να ακολουθήσετε τις δικές του οδηγίες.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ