2018-04-26 19:57:28
Φωτογραφία για Εμπρηστική απάντηση της Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν!
Άμεση, σκληρή και ιδιαίτερα εμπρηστική ήταν η απάντηση της Τουρκίας στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος ζήτησε σήμερα (26/04) μιλώντας στην ελληνική Βουλή, την άμεση αποφυλάκιση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιούλ, ούτε λίγο, ούτε πολύ τόνισε πως η «Άγκυρα δεν δέχεται εντολές από κανέναν!»

«Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων. Το αίτημα του Γιούνκερ απαντήθηκε άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, ο οποίος ξεκαθάρισε: Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά Μέσα.

Νωρίτερα, από το βήμα της ελληνικής Βουλής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε από την Άγκυρα να απελευθερώσει «οπωσδήποτε τους δύο Έλληνες», απαντώντας μάλιστα στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι δήθεν τίθεται θέμα ασφάλειας:


«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών φαίνεται πως θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα αφού εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα. Χθες (25/04), άλλωστε η… ανεξάρτητη τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε για Τρίτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους».

Οι δύο Έλληνες παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου στην Τουρκία, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς.

Εκτός μάλιστα από το τρίτο «όχι», η Άγκυρα έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ επικοινωνιακού σόου, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταγωγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο.

Στο βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο DHA οι Μητρετώδης και Κούκλατζης μεταφέρονται με χειροπέδες και πλαισιωμένοι από αρκετούς αστυνομικούς σαν κοινοί εγκληματίες Γιούνκερ προς Τουρκία: Απελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Γιούνκερ μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων, τόνισε την ανάγκη να βγουν το συντομότερο από τις τουρκικές φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί καλώντας την Τουρκία να συμμορφωθεί.

Ο κ. Γιουνκέρ έστειλε ηχηρό μήνυμα στο καθεστώς Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. «Δεν μπορεί η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για τη χώρα. Πρέπει να απελευθερωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Τουρκία συνεχίζει τις παρανομίες στον χώρο του Αιγαίου. Είπαμε στον Ερντογάν να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες. Πρέπει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ