2018-04-27 08:52:53
Φωτογραφία για ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο για την εποχή μετά το Πρόγραμμα, θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους ομολόγους του, του άτυπου Eurogroup, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν στις 09:00 στη Σόφια. Σύμφωνα με τον Υπουργό, το αναπτυξιακό σχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις για την ταχύτερη απονομής της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς. Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είτε οι θεσμοί», δηλώνει ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα επίσης με την ατζέντα της συνεδρίασης, οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο στην δ' αξιολόγηση και για την πορεία προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος
. Όπως σημειώνεται στην ατζέντα: «Στις 12 Μαρτίου, το Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εναπομενουσών δράσεων της γ' αξιολόγησης, που άνοιξε το δρόμο για την έγκριση της τέταρτης δόσης από τον ESM ύψους 6,7 δισ. ευρώ και την αποδέσμευση της πρώτης εκταμίευσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ». Στην ατζέντα επισημαίνεται τέλος, ότι το Eurogroup θα συζητήσει σε τεχνικό επίπεδο σχετικά με τον μηχανισμό της ρήτρας ανάπτυξης, ως μέρος των πιθανών μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, καθώς και το πλαίσιο εποπτείας μετά το Πρόγραμμα.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ