2018-04-27 09:04:08
Φωτογραφία για Α/ΓΕΣ: Ανατριχιαστικός φόρος τιμής στο μνημείο πεσόντων Αρκάδων αξιωματικών
Ανατριχιαστικός φόρος τιμής του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στο μνημείο των πεσόντων Αρκάδων αξιωματικών και οπλιτών στο έπος της περιόδου 1940-1941. Την Πέμπτη 26

Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών των 603 πεσόντων Αρκάδων, Αξιωματικών και Οπλιτών, στο ομώνυμο μνημείο στην Τρίπολη, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Το Μνημείο θεμελιώθηκε το 2004, σε ένδειξη μνήμης και τιμής των πεσόντων Αρκάδων, κατά τις παραπάνω πολεμικές επιχειρήσεις στο στρατόπεδο του 11ου Συντάγματος Πεζικού (11 ΣΠ- «ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ»).

Η ανέγερση του μνημείου, αποτέλεσε πρωτοβουλία του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Αργύρη Πετρονώτη. Με τη συνδρομή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και την υποστήριξη των τοπικών αρχών, ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός του και πλέον είναι επισκέψιμο από το κοινό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στελέχη από Μονάδες του Σχηματισμού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των πεσόντων Αρκάδων.

onalert.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ