2012-06-01 11:44:32
Φωτογραφία για Γραμμή SOS για καρκινοπαθείς
Την έλλειψη φαρμάκων για καρκινοπαθείς καταγράφει σε δύο τηλεφωνικές γραμμές ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων και Γιατρών ζήτησε από τους καρκινοπαθείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να βρουν το φάρμακό τους να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-5220954 και 210-5220955.

Η κ. Γραμματόγλου είπε ακόμα ότι οι τιμές των αντικαρκινικών φαρμάκων αρχίζουν από 1.500 ευρώ. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι λόγω αδυναμίας να πληρώσουν ακυρώνουν χημειοθεραπείας που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι όσοι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους μπορούν να απευθύνονται στο πρώην αντικαρκινικό - ογκολογικό του ΙΚΑ, επί της οδού Ασωπίου 4 (στάση Σόνια) και Παράσχου, στην περιοχή του Γκύζη, όπου αφού δώσουν τη συνταγή τους θα τα προμηθεύονται το αργότερο σε 48 ώρες.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, ακόμα και αν δοθούν κάποια χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 200 από τα 260 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας ότι αναζητείται λύση ώστε να δοθούν και τα υπόλοιπα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ