2018-04-30 06:00:28
Φωτογραφία για Πώς να γίνετε εξπέρ στο σεξ
Όλες οι σχέσεις - φιλικές, ερωτικές, διαπροσωπικές- χρειάζονται προστασία και συνεχή «δουλειά» για να παραμείνουν υγιείς. Άλλωστε, όσο μεγαλώνουμε αλλάζουμε - και εμείς και οι γύρω μας. Αλλάζουν οι σκέψεις, οι επιθυμίες, οι ανάγκες μας.

Έτσι, απαιτείται μια διαρκής επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεών μας με τους γύρω μας. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ. 

Η ερωτική επιθυμία, αλλά και η απόλαυση της σεξουαλικής πράξης, μπορεί να μειωθούν λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας, του έντονου στρες ή ακόμα και στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης. Αυτό είναι και το καμπανάκι για να ασχοληθούμε με τη σεξουαλική μας ζωή, να τη φροντίσουμε και να την ανανεώσουμε. Οι δυσκολίες στη δουλειά, το οικονομικό άγχος, τα σώματα με ψεγάδια είναι προβλήματα που μας απασχολούν όλους. Η απόλαυση, όμως, η απελευθέρωση της σεξουαλικότητάς μας και η επαφή με τον σύντροφό μας είναι κάπου εκεί έξω και περιμένουν να τις (ξανα-)ανακαλύψουμε!

1. To σωστό φιλί

Το (καλό) σεξ ξεκινάει με ένα (καλό) φιλί! Στις μακροχρόνιες, όμως, σχέσεις, το πρώτο που συνήθως εγκαταλείπεται είναι το φιλί. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πάτε να φιλήσετε τον σύντροφό σας, ξαφνιάστε τον δίνοντάς του αντί για ένα πεταχτό φιλί ένα παθιασμένο φιλί μεγάλης διάρκειας. Η αίσθηση οικειότητας που θα δημιουργηθεί εγγυάται… ένα υπέροχο βράδυ!

2. Κλείστε ραντεβού

Συζείτε πολλά χρόνια με τον σύντροφό σας; Έχετε παιδιά, σκυλιά, πλυντήρια, ηλεκτρικές σκούπες, μαγειρέματα και άλλα... τέτοια; Αρχικά, αναρωτηθείτε πόσο συχνά συναντιέστε μαζί του. Όχι, το να τον βλέπετε να πλένει τα πιάτα ενώ εσείς μαγειρεύετε ή να κάνει μπάνιο τα παιδιά όσο εσείς σιδερώνετε δεν πιάνεται... Αν θέλετε μια υγιή σχέση και μια καλή σεξουαλική ζωή, έφτασε η στιγμή να κλείσετε… ραντεβού μαζί του. Κανονίστε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, κάτι που ευχαριστεί και τους δυο σας. Πηγαίνετε σινεμά, δοκιμάστε μια εξωτική κουζίνα ή φάτε ένα σουβλάκι στο χέρι και κάντε έναν νυχτερινό περίπατο. Είναι αρκετά για να βγείτε από το πλαίσιο της καθημερινότητας και να ανακαλύψετε και πάλι τον άνθρωπο που ερωτευτήκατε.

3. Ερωτικό MAΣΑΖ

Αν σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε ερωτική διάθεση, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο

από το να προσφέρετε ένα μασάζ στον σύντροφό σας. Σε 30 ml ελαίου βάσης (π.χ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο), ρίξτε από 3 σταγόνες γιασεμί και ιλάνγκ-ιλάνγκ και

2 σταγόνες φασκόμηλο. Τρίψτε λίγη ποσότητα στα χέρια σας και ξεκινήστε διαγράφοντας κυκλάκια με τους αντίχειρες παράπλευρα της γραμμής της σπονδυλικής στήλης. Τοποθετήστε τα χέρια -από τον αγκώνα έως την παλάμη- στη μέση της πλάτης και πιέστε τα ελαφρά καθώς τα απομακρύνετε μεταξύ τους. Συνεχίστε με κυκλικές κινήσεις στον κόκκυγα. Περάστε στους γλουτούς και στα πόδια με απαλές κινήσεις των δαχτύλων που σχεδόν δεν αγγίζουν το σώμα. Γυρίστε τον σύντροφό σας ανάσκελα και κάντε κυκλικές μαλακές κινήσεις γύρω από τον αφαλό. Προχωρήστε στο στέρνο και συνεχίστε το μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.

4. Όχι πια τρύπιες μπλούζες

Το ξέρουμε, νιώθετε άνετα με τη φαρδιά μπλούζα-νυχτικό που έχετε από το σχολείο. Μάλλον, όμως, έφτασε ο καιρός να την αποχωριστείτε. Δεν χρειάζεται να την αντικαταστήσετε με το πιο σέξι κορμάκι που έχετε φανταστεί. Αρκεί να είναι κάτι όμορφο, που θα δείχνει ξεκάθαρα στον σύντροφό σας ότι δεν τον έχετε δεδομένο.

5. Απουσιάζουμε

Ο ιδανικός τρόπος να ερωτευτείτε πάλι τον σύντροφό σας είναι μια μίνι απόδραση. Αντί να περιμένετε εναγωνίως το επόμενο διαθέσιμο τριήμερο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον διακοπών στο ίδιο σας το σπίτι. Κλείστε τηλέφωνα, υπολογιστές και τηλεοράσεις, ετοιμάστε μαζί ένα ξεχωριστό γεύμα, χαμηλώστε τα φώτα και καθίστε αγκαλιά στον καναπέ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

6. Έκπληξη

Όχι, τα δώρα δεν είναι δωροδοκία. Μάλιστα, πού και πού είναι αναγκαία, τόσο για εσάς

όσο και για τον σύντροφό σας. Προσφέροντάς του ένα μικρό δώρο ή κάνοντάς του ένα απρόσμενο κομπλιμέντο, θα τον κάνετε να αισθανθεί ότι νοιάζεστε γι’ αυτόν. Ένα δωράκι, όμως, είναι σημαντικό και για τον εαυτό σας. Μη διστάσετε να αγοράσετε, λοιπόν, το φόρεμα που βρήκατε στις εκπτώσεις ή το κραγιόν που θέλετε εδώ και τόσο καιρό.

3 προβλήματα αναζητούν λύση

Σεξ στα 50+ Οι άνδρες γύρω στα 50 μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με την «κρίση της μέσης ηλικίας» ή να αντιμετωπίσουν κάποιες σεξουαλικές δυσλειτουργίες, ενώ οι γυναίκες επηρεάζονται κυρίως από την εμμηνόπαυση και τις ορμονικές μεταβολές της. Πράγματι, το σώμα αλλάζει, η μέση ηλικία, όμως, δεν ταυτίζεται με το τέλος της σεξουαλικής ζωής. Αντίθετα, έχετε τη δυνατότητα μαζί με τον σύντροφό σας να αξιοποιήσετε τη σχέση εγγύτητας και εμπιστοσύνης που έχετε προκειμένου να απολαύσετε τη σεξουαλική σας ζωή απαλλαγμένοι από το άγχος.

TIP Είναι σημαντικό να φροντίζετε το σώμα και την εμφάνισή σας, αλλά ακόμα πιο ουσιώδες είναι να προσπαθείτε να είστε ευχαριστημένοι και ισορροπημένοι σε ψυχικό επίπεδο. Έτσι, θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και, επομένως, θα μπορείτε να απολαμβάνετε και τη σχέση με τον σύντροφό σας.

Ας μιλήσουμε για σεξ Γιατί δυσκολεύεστε να συζητήσετε με τον σύντροφό σας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στο σεξ; Πώς φτάσατε στο σημείο να δείχνετε αδιαφορία ή άρνηση γι’ αυτό; Πέρα από τα άπειρα ερωτικά μηνύματα της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας και τα «πρέπει» στο σεξ, που καταστρέφουν τον ενστικτώδη χαρακτήρα της ερωτικής πράξης, ορισμένες γυναίκες δεν έχουν επαφή με τη σεξουαλικότητά τους επειδή δεν γνωρίζουν το σώμα τους, με αποτέλεσμα να μένουν ανικανοποίητες. Όσο για τους άνδρες, είναι πιθανό να διστάζουν να αντιμετωπίσουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα (π.χ. στύσης ή πρόωρης εκσπερμάτισης), το οποίο θεωρούν πλήγμα στον ανδρισμό τους, και να προτιμούν να μη μιλούν καθόλου γι’ αυτό.

TIP Καιρός, λοιπόν, να συνειδητοποιήσουμε ότι το σεξ είναι το πιο απλό και όμορφο πράγμα του κόσμου και να διεκδικήσουμε τη θέση που θέλουμε να έχει στη ζωή μας. Καιρός, επίσης, να αρχίσουμε να μιλάμε για το σεξ! Ακόμη, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τυχόν σεξουαλικών δυσλειτουργιών.

Πού πήγε η ερωτική έλξη; Ξεκινώντας μια νέα σχέση, προσπαθείτε να αποκτήσετε οικειότητα με τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σας. Από τη στιγμή, όμως, που αυτό επιτυγχάνεται, υπάρχει ο κίνδυνος να… στρογγυλοκαθίσει η οικειότητα και να εξαφανιστεί η ερωτική επιθυμία. Έτσι, οι σύντροφοι που είναι για πολλά χρόνια μαζί, αντί για εραστές, νιώθουν περισσότερο σαν αδέρφια. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι κάθε μακροχρόνια σχέση είναι καταδικασμένη να καταλήξει κάπως έτσι.

TIP Είναι σημαντικό οι δυο σύντροφοι να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να προσπαθήσουν να το δουλέψουν μαζί. Εξίσου σημαντικό είναι και ο καθένας ξεχωριστά να ασχολείται με δραστηριότητες που τον ευχαριστούν, προκειμένου να αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του και, επομένως, να είναι σε θέση να ασχοληθεί και με το ταίρι του.

Nέος (απαιτητικός) συγκάτοικος

Το υπέροχο μωρό σας έφτασε και εκτός από απεριόριστη αγάπη έφερε μαζί του και λερωμένες πάνες, πεταμένα παιχνίδια, άπλυτα ρούχα και άπειρα ξενύχτια. Πώς να βγει, λοιπόν, αλώβητη από όλη αυτήν τη νέα κατάσταση η σεξουαλική σας ζωή; Είναι ξεκάθαρο ότι με τον ερχομό του νέου μέλους η ζωή, τόσο η δική σας όσο και του συντρόφου σας, εμπλουτίζεται με έναν νέο ρόλο, εκείνον του γονιού. Όλη η οικογένεια καλείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και μέσα σε αυτό το διάστημα είναι πιθανό να απομακρυνθείτε ως ζευγάρι και στο πρόσωπο ο ένας του άλλου να βλέπετε μόνο τον γονιό και όχι τον εραστή ή την ερωμένη. Η επικοινωνία σχετικά με το πώς νιώθει ο καθένας για τον άλλον είναι η βασική προϋπόθεση για μια καλή σεξουαλική ζωή. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε και να προστατεύσετε τον χώρο και τον χρόνο που θα διαθέτετε ο ένας για τον άλλον. Στην αρχή, βέβαια, αυτό μπορεί να σας είναι δύσκολο, μιας και θα έχετε άλλες προτεραιότητες, σιγά-σιγά όμως, καθώς θα βρίσκετε τον νέο σας ρυθμό, θα το κατορθώσετε.

Οι φαντασιώσεις σε πρώτο πλάνο

Για αρκετούς, οι φαντασιώσεις συνοδεύονται από ντροπή, ενοχή και μυστικότητα, ενώ στο μυαλό των περισσότερων είναι ταυτισμένες με την απιστία. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ακίνδυνες. Η φαντασίωση είναι ένα φανταστικό σενάριο βασισμένο στο υποσυνείδητο, με πρωταγωνιστές πρόσωπα των οποίων οι ρόλοι είναι συμβολικοί και λειτουργούν διεγερτικά. Στο ασφαλές αυτό πλαίσιο μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους οι ασυνείδητες ή απωθημένες επιθυμίες μας. Μια φαντασίωση σας βοηθάει να πειραματιστείτε, χωρίς να κινδυνεύετε να εκτεθείτε. Αυτό σταδιακά μπορεί να αυξήσει την ερωτική σας επιθυμία και

-γιατί όχι;- να σας δέσει συναισθηματικά με τον σύντροφό σας, εφόσον αποφασίσετε να τη μοιραστείτε μαζί του.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ, MSc, ψυχολόγο υγείας, με εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και τη Συμβουλευτική, διευθύντρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ