2018-04-30 09:00:16
Φωτογραφία για Το σημείο G δεν υπάρχει;
Σε μια αέναη συζήτηση προσπαθούν να βάλουν τέλος οι Αυστραλοί επιστήμονες. Εδώ και δεκαετίες όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τον συγκεκριμένο σημείο του οποίου η διέγερση εγγυάται τον γυναικείο οpγασμό.

Ήταν το 1950 όταν ο Έρνστ Γκραίφενμπεργκ, από το επώνυμο του οποίου πήρε και όνομα «σημείο G», ισχυρίστηκε ότι μια περιοχή 2x1,5 εκατοστά βρίσκεται στο εσωτερικό του γυναικείου κόλπου και είναι ευαίσθητη σε οποιαδήποτε επαφή και αποτελεί την πιο εpωτογενή ζώνη της γυναίκας.

Μετά από 68 χρόνια, οι ερευνητές του νοσοκομείου Austin της Μελβούρνης, ισχυρίζονται πως η μελέτη τους δείχνει πως ανατομικά δεν μπορεί να υπάρχει καμία δομή που να έχει τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν αφού εξέτασαν διεξοδικά τους ιστούς των γεννητικών οργάνων 13 γυναικών, οι οποίες έχασαν την ζωή τους σε ηλικία μεταξύ 32 και 97 ετών. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν μια εμφανή δομή στα τοιχώματα του γυναικείου κόλπου, η οποία μέχρι στιγμής ξέραμε ως «σημείο G».


Ο Δρ. Νέιθαν Χόαγκ αναφέρει πως η όποια ευχάριστη και εpωτική αίσθηση που προκύπτει από τον ερεθισμό της περιοχής, πιθανότατα να οφείλεται στην διέγερση της κλeιτορίδας, που βρίσκεται σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από το λεγόμενο «σημείο G». «Το βασικό εύρημα που προέκυψε από την ανατομική ανάλυση είναι ότι το σημείο G, στη μορφή που αρχικά παρατηρήθηκε από τον Γκραίφενμπεργκ και που στη συνέχεια έγινε εξαιρετικά δημοφιλής, δεν υφίσταται ως ξεχωριστή ανατομική δομή».Η νέα μελέτη δημοσιεύεται αναλυτικά στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Αυτό που ο Γκραίφενμπεργκ περιέγραψε ήδη από το 1950 πήρε τελικά το όνομα σημείο G από τους επιστήμονες το 1981. Έκτοτε, έχει μπει στη μακρά λίστα με τα μεγάλα μυστήρια της ζωής, μαζί με το Τέρας του Λοχ Νες και το Άγιο Δισκοπότηρο.

Αμέτρητα βιβλία και άρθρα έχουν γραφτεί γι’ αυτό, με τα περισσότερα να αφορούν «οδηγίες» προς τους άντρες για το πώς να το βρουν εύκολα και γρήγορα αλλά και πώς να το διεγείρουν.

Σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα, η Ρεμπέκα Ντάκιν, γνωστή ως «Η Μεγάλη Βρετανίδα Sexpert», αναφέρει: «Οι επιστήμονες μπορεί να μη βρήκαν αποδείξεις για την ύπαρξη του σημείου G, όμως εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχει. Ρωτήστε όποια γυναίκα θέλετε και θα σας πει και η ίδια ότι οι ερευνητές κάνουν λάθος. Υπάρχει μια περιοχή στην μπροστινή πλευρά του τοίχους του κόλπου, περίπου 5 εκατοστά από την είσοδο του κόλπου, που η υφή της μοιάζει με αυτή του καρυδιού. Η διέγερση αυτής της περιοχής οδηγεί σε ένα πολύ διαφορετικό είδος οργασμού. Η νέα μελέτη δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ‘συγχωροχάρτι’ από τους άντρες. Αν δεν έχουν βρει ακόμα το σημείο G, πρέπει απλώς να συνεχίσουν να ψάχνουν».

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΟΣΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΟΣΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ