2018-05-03 15:14:38
Φωτογραφία για «Θερμή» υποδοχή του Τσίπρα στη Λήμνο: Τα αστεία, τα παράπονα και οι υποσχέσεις
Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της Λήμνου είχε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του σήμερα (03/05) στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στο λιμάνι και στην κεντρική αγορά της Μύρινας, συνομιλώντας με τους ντόπιους που τον καλοδέχτηκαν στον τόπο τους.

Πέρα από τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τα αστεία, ο πρωθυπουργός άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων, τονίζοντας πως «γι’ αυτό είμαστε εδώ».

Στο κεντρικό καφενείο του λιμανιού, «τη "Βουλή" της Λήμνου», όπως το χαρακτήρισε, ο πρωθυπουργός χαιρετήθηκε με τους γηραιότερους Λημνιούς που απολάμβαναν τον πρωινό καφέ τους. «Τι κάνετε;», τους είπε. «Μεγαλώνουμε», απάντησαν, με τον κ. Τσίπρα να ανταπαντά: «Εδώ μεγαλώνουμε εμείς...».

Ψαράδες του νησιού δεν έχασαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν για το πετρέλαιο και τις πολύ υψηλές τιμές. «Τώρα, την περάσαμε τη φουρτούνα…» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.


Περιδιαβαίνοντας το κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι όπου φιλοξενούνται στη σειρά δεκάδες καταστήματα - η κεντρική αγορά του νησιού - ο πρωθυπουργός μίλησε με τους καταστηματάρχες.

«Να προσέχετε και τους νησιώτες», του είπε στη συνομιλία τους μια υπάλληλος καφετέριας που βρέθηκε στο νησί από τη Βόρεια Ελλάδα. Σε άλλο κατάστημα του έθεσαν το ζήτημα της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά, με έναν πιο... διπλωματικό τρόπο: «Σας καλωσορίζουμε στην αγορά, είμαστε Κολωνάκι και Μύκονος», εννοώντας ότι ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι χαμηλότερος. «Φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά», είπε ο πρωθυπουργός σε μια καταστηματάρχη, με εκείνη να τον ρωτά: «Βγαίνουμε; (σ.σ. από το πρόγραμμα) και τον Αλέξη Τσίπρα να της απαντά: «Αφού στο λέω εγώ». Άλλος κάτοικος του είπε «είσαι ο πιο χαμογελαστός πρωθυπουργός», με τον ίδιο να σχολιάζει χιουμοριστικά: «ε, κάτι είναι κι αυτό...»
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ