2012-06-01 14:04:37
Φωτογραφία για ΜΠΑΤΙΣΤ: ΣΤΟ ΣΕΦ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Αποφασισμένος για τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου μέσα στο ΣΕΦ παρουσιάζεται ο Μάικ Μπατίστ, μιλώντας στην εφημερίδα «Sportday», όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πάμε στο ΣΕΦ για τη νίκη και το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ως δικαιολογία η κούραση. Είμαστε πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι θα νικήσουμε. Πρέπει να το εγγυηθούμε εμείς».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μάικ Μπατίστ στη «Sportday»:

-Όταν όλα τελείωσαν την Τετάρτη, δεν υπήρχε ένας που να μην είπε τα καλύτερα για σένα.

«Ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς. Ίσως ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς της καριέρας μου, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ποιος ξέρει τι θα γίνει; Το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν ήθελα να χάσω στο γήπεδό μου. Θα ήθελα να δώσω ένα καλό παιχνίδι για να με θυμάται ο κόσμος, αν είναι τελικά το τελευταίο μου».

-Είχες όντως παρακολουθήσει στην TV το πέμπτο ματς του 1999;


«(χαμόγελα) Ναι, είναι αλήθεια. Το παρελθόν, όμως δεν παίζει κανένα ρόλο. Κοιτάζουμε το τώρα και το πώς θα πρέπει να παλέψουμε. Η τότε ομάδα του Παναθηναϊκού είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ, είχε την πίστη ότι θα κάνει το ίδιο και στο ΣΕΦ και το έκανε. Αν πάμε να κάνουμε το ίδιο, πιθανότατα να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ως Μάικ, πάω στο ΣΕΦ για να νικήσω. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το πώς παίζουμε μέχρι τώρα και αν νιώθουμε κουρασμένοι. Άλλωστε μπροστά μας θα έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για ξεκούραση. Θα ρίξω το σώμα μου στο παρκέ και θα προσπαθήσω να αγωνιστώ όπως σε αυτό το ματς».

-Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τις τελευταίες σκέψεις σας, πριν βγείτε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, το απόγευμα της Τετάρτης;

«Δεν θα σου κρύψω ότι ήμασταν λίγο νευρικοί. Ήταν άλλωστε η τελευταία μας ευκαιρία. Γιατί δεν θέλεις να χάσεις το πρωτάθλημα, μέσα στο «σπίτι» σου, εκεί δηλαδή όπου το έχεις κατακτήσει τόσες φορές. Πέρασαν διάφορα από το μυαλό μας. Για αυτό και όπως είδατε, στο ξεκίνημα ήμασταν λίγο νευρικοί. Είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα, όχι ρομπότ. Βέβαια, στο τέλος νιώσαμε ευτυχισμένοι για τη νίκη.

Αυτή η ευτυχία φυσικά και έχει όριο, γιατί υπάρχει ένας ακόμα αγώνας, στο ΣΕΦ, όπου θα κριθεί ο πρωταθλητής. Έχουμε την ευκαιρία λίγο να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε πολύ καλά σε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Για παράδειγμα, πρέπει να δουλέψουμε τα σουτ, γιατί έχουμε χάσει αρκετά, όπως και να βελτιωθούμε στο κομμάτι της επιθετικής άμυνας, όταν δεν έχουμε αρκετή ενέργεια. Να καταφέρουμε δηλαδή, να βάλουμε εύκολα καλάθια και να φέρουμε τον αντίπαλο σε δύσκολη θέση. Εν κατακλείδι, πρέπει να παλέψουμε για άλλη μια μέρα και στο τέλος θα δούμε τι κάναμε».

-Ποιο στατιστικό στοιχείο έκανε τη διαφορά;

«Τα ριμπάουντ ήταν το κατ' εξοχήν στοιχείο της νίκης. Ήμασταν οι κυρίαρχοι και αυτό έκανε τη διαφορά, σε σχέση με τα παιχνίδια στην έδρα του Ολυμπιακού, όπου είχαμε πρόβλημα. Όλοι όσοι αγωνιστήκαμε, πολεμήσαμε για να πάρουμε τα ριμπάουντ και αυτό αποτέλεσε ένα από τα κλειδιά του αγώνα. Οφείλουμε λοιπόν, να το έχουμε ως οδηγό. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ήμασταν προσεκτικοί, αποφύγαμε τα παιδαριώδη λάθη και αυτό θα πρέπει να κάνουμε και στο ΣΕΦ: να προστατέψουμε την μπάλα και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

-Για το ματς του Σαββάτου:

«Όλα όσα προηγούνται του τελευταίου ματς, αυτού που κρίνει τον τίτλο, δεν έχουν και πολλή σημασία. Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, διότι αγωνίζεται στην έδρα του και εμείς θα πάμε να πολεμήσουμε. Αν ξεκινήσουμε καλά το ματς, θα έχουμε πολλές πιθανότητες. Δεν πρέπει να βρεθούμε στο -18 και μετά να κυνηγάμε για να καλύψουμε τη διαφορά. Στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ ήμασταν πίσω με 13 πόντους στο ημίχρονο και μετά τρέχαμε για να το καλύψουμε. Έχουμε κάποια κενά διαστήματα, που θα πρέπει να τα μειώσουμε και φυσικά διαθέτουμε τους παίκτες για να το κάνουμε. Όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ, πήραμε σημαντικά καλάθια από τον Διαμαντίδη και τον Στιβ (Σμιθ). Αυτό ίσως να μη γίνει στο ΣΕΦ. Για αυτό και θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε να μην κάνουμε πολλά λάθη και στο τέλος δύσκολη τη ζωή μας».

-Οι διαφορές των δύο ομάδων:

«Ο Ολυμπιακός είναι νέος, με φρεσκάδα και εκμεταλλεύεται το κάθε μας λάθος. ΟΚ, είναι πιο νέοι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Όπως και η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετρά πάντα είναι ποιος είναι πιο έτοιμος, από πνευματικής και ψυχολογικής άποψης. Σίγουρα μας πιέζουν αρκετά. Πρέπει συνεπώς, να κάνουμε πολύ καλή δουλειά αυτή τη φορά στο ΣΕΦ και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για τον τίτλο. Είμαστε πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι θα νικήσουμε. Πρέπει να το εγγυηθούμε εμείς».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ