2012-06-01 15:16:08
Φωτογραφία για Έρχονται αυξήσεις σε κινητήρες - KERS, ανησυχούν οι ομάδες
Ανησυχία προκαλεί στις ιδιωτικές ομάδες το κόστος αγοράς κινητήρων και συστημάτων KERS από το 2014 και έπειτα, οπότε και η Formula 1 θα μπει στην εποχή των αυτοτροφοδοτούμενων μοτέρ 1,6 λίτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού, οι κατασκευαστές που προμηθεύουν με κινητήρες και σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας τις ομάδες, σκοπεύουν να κάνουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές μίσθωσης.

Σήμερα, οι ομάδες ξοδεύουν σε ετήσια βάση 8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά κινητήρων από την Mercedes, τη Ferrari και τη Renault, ενώ το κόστος του KERS ξεκινάει από τα 2 εκ. ευρώ και φτάνει μέχρι τα 6, ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Στα ύψη οι τιμές Όπως αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα, από το 2014 οι τιμές αυτές θα εκτοξευτούν σχεδόν κατά σχεδόν 80%! Από εκεί λοιπόν που το «πακέτο» κινητήρες-KERS κοστίζει σήμερα κατά μέσο όρο 10 εκατομμύρια ευρώ, από το 2014 η τιμή θα φτάσει στα 18!

Αντιδρούν οι ομάδες

«Είναι πάρα πολλά χρήματα», λέει η συνιδιοκτήτρια της Sauber, Monisha Kaltenborn, ενώ ίδια άποψη έχουν και τα υψηλόβαθμα στελέχη των Williams, Caterham, Toro Rosso, HRT και Marussia.

Υπό την απειλή των αυξήσεων, οι παραπάνω ομάδες έχουν ήδη ζητήσει από την FIA να βάλει ένα «ταβάνι» στο κόστος, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα επιστρέψουμε 10 χρόνια πίσω, τότες που οι κινητήρες ήταν πανάκριβοι», πρόσθεσε η Kaltenborn.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Papademos, Grexit, and catastrophe blackmail
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Papademos, Grexit, and catastrophe blackmail
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ