2012-06-01 15:17:02
Φωτογραφία για «Μένουμε Ευρώπη»
Μια διαφορετική συγκέντρωση οργανώνεται στην πλατεία Συντάγματος για τις 10 Ιουνίου 2012. Με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» οι διοργανωτές καλούν μέσω Facebook τον ελληνικό λαό στις 7.00 μ.μ. να συμμετάσχει και να στείλει το μήνυμα ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη.

Όπως λένε και στο κείμενο καλέσματος τους είναι μια συγκέντρωση που αποποιείται κάθε κομματικό χαρακτήρα και προτρέπει τους πολίτες να αποτινάξουν τις διαφορές τους και να σκεφτούν τι τους ενώνει. Και να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τις των προηγούμενων ελληνικών γενεών που μας έφεραν μέχρι εκεί. «Τις τρεις γενιές Ελλήνων που αγωνίστηκαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία της Ελλάδας, τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, αλλά και την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Επίσης αναφέρουν: «Η παρούσα κρίση δεν πλήττει μόνο βάναυσα τα εισοδήματά μας, αλλά και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή θέση της χώρας. Η προοπτική μίας Ελλάδας εκτός Ευρώπης όχι μόνο θα ακύρωνε τις θυσίες των προηγούμενων γενεών, αλλά θα υποθήκευε και το μέλλον των επόμενων.


Ως ενεργοί πολίτες, ανεξάρτητα από κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις, από την κοινωνική και οικονομική μας θέση, αλλά και από κάθε διαφορά που μας χωρίζει, ενωνόμαστε και διαδηλώνουμε την 10η Ιουνίου στις 7μμ στη Πλατεία Συντάγματος. Στέλνουμε ένα απλό αλλά αταλάντευτο μήνυμα:

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Με την παρουσία μας στο Σύνταγμα, δεσμεύουμε, τα κόμματα, τις πολιτικές ηγεσίες και την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές σε μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Λέμε ξεκάθαρα ότι όλοι οι χειρισμοί, προγράμματα, σχέδια και λύσεις στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους Εταίρους είναι αποδεκτά εφόσον εγγυώνται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ