2012-06-01 15:18:48
Φωτογραφία για ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ, ΒΑΤΑ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Με τα λατινικά, τη χημεία και την ανάπτυξη εφαρμογών που εξετάστηκαν σήμερα  Παρασκευή οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) ολοκληρώθηκε ο κύριος κορμός των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Απαιτητικά ήταν τα θέματα της Χημείας, αφού δύο τουλάχιστον ερωτήματα δυσκόλεψαν τους υποψήφιους.

Προβλήματα όμως συνάντησαν και οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) που διαγωνίστηκαν στην  Ανάπτυξη Εφαρμογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  πολλές ήταν οι ερωτήσεις των υποψηφίων που ζητούσαν διευκρινίσεις για αρκετά σημεία των θεμάτων, ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ανάλογες ερωτήσεις γίνονται κάθε χρόνο για τα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα.

Στα Λατινικά τα θέματα ήταν βατά.

Στα αρχαία ελληνικά κατεύθυνσης και τα μαθηματικά κατεύθυνσης εξετάζονται τη Δευτέρα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α').


Συγκεκριμένα οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάζονται στα αρχαία και οι μαθητές της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης εξετάζονται στα μαθηματικά.

Την Τετάρτη, οι μαθητές θα εξεταστούν στην Ιστορία, τη Βιολογία και τις Αρχές Οργάνωσης.

Πάντως βαθμό κάτω από τη βάση συγκεντρώνει τουλάχιστον το 80% των μαθητών που διαγωνίστηκαν στη Φυσική στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και με βάση στατιστικά στοιχεία από τέσσερα βαθμολογικά κέντρα. Ειδικότερα, ο μέσος όρος βαθμολογίας (με άριστα το «20») κυμαίνεται μεταξύ 6,5-8 για την τεχνολογική κατεύθυνση και 8-9,5 για τους υποψηφίους θετικής κατεύθυνσης.

Ειδικά για το επίμαχο Γ4 θέμα με τη λάθος διατύπωση, μόλις το 7% απάντησε σωστά από τους υποψήφιους της τεχνολογικής και μόλις 10% από τους υποψήφιους της θετικής κατεύθυνσης.

Όσο για το θέμα Δ4 της Φυσικής που θεωρήθηκε πολύ δύσκολο, μόνο το 1% των υποψηφίων θετικής κατεύθυνσης το απάντησε και κανένας (0%) από την τεχνολογική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τους βαθμολογητές, χαμηλές είναι οι επιδόσεις των μαθητών και στα Μαθηματικά. Ωστόσο τα ποσοστά κάτω από τη βάση είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της Φυσικής. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και ο αριθμός εισαγομένων, έχουν ήδη καθοριστεί.

Επίσης οι βαθμολογητές εκτιμούν ότι γενικότερα πρέπει να αναμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε όλα τα πεδία, ενώ δεν αποκλείεται να χαμηλώσουν εξαιρετικά οι βάσεις ακόμη και σε περιζήτητες σχολές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Tα έψαλαν στον Πάγκαλο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Tα έψαλαν στον Πάγκαλο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ