2018-05-06 17:34:08
Φωτογραφία για Δήλωση - «βόμβα»: Οι Αγγελόπουλοι θέλουν να θάψουν ζωντανό τον πατέρα τους
Δικάστηκε το αίτημα των υιών του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη «Θέλουν να τον θάψουν ζωντανό», η σκληρή απάντηση από τον δικηγόρο του πατέρα

Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για τα χέρια που θα κρατήσουν τα ηνία της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των δύο γιων του.

Θα παραμείνουν στον 73χρονο βιομήχανο, όπως ο ίδιος επιθυμεί; Ή θα περάσουν στο δικαστικό συμπαραστάτη, τον οποίο τα δύο αδέλφια ζητούν να οριστεί.

«Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος θα συνεχίσει να μάχεται παλικαρίσια έναντι όποιων τυχόν θελήσουν να τον θάψουν ζωντανό για να τον κληρονομήσουν», είναι η σκληρή δήλωση του εκ των συνηγόρων του 73χρονου στο Mononews, Γιώργου Α. Γεωργιάδη.

Η αίτηση των αδελφών Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν στο δικαστήριο της Ευελπίδων, παρά τα σοβαρά κινητικά του προβλήματα και τη δυσκολία προσέγγισης του αναπηρικού αμαξιδίου του στο κτηρίου 2.


Επιθυμία του να αποδείξει με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ότι χαίρει νοητικής υγείας που του επιτρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει επιχειρηματικές αποφάσεις.

Όπως την περασμένη Παρασκευή (όταν διεκόπη η επίμαχη δίκη), έτσι, πατέρας και γιοι συναντήθηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Κάποιοι λένε ότι ένα «γεια» ίσως και να το είπαν. Τίποτα άλλο Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε η δίκη, για να παραμείνουν μακριά από το φως της δημοσιότητας κάποια πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου επέτρεψε σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό προσώπων (πάντα σχετιζόμενων με την υπόθεση) να παραμείνει εντός αιθούσης, αποβάλλοντας από αυτή ακόμα και τους στενούς συνεργάτες των παριστάμενων συνηγόρων των αντιδίκων.

Την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των νομικών παραστατών, του πατέρα και των γιων:

Η σημερινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου,

Ο διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής και αντιπρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού, Γεώργιος Σκινδήλιας, τον οποίο οι γιοι (και συνιδιοκτήτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού) προτείνουν ως δικαστικό συμπαραστάτη και

Ο Φώτης Μπράτιμος, οικονομικός σύμβουλος της Arcadia και επίσης προτεινόμενος από τους αιτούντες για μέλος του τριμελούς Εποπτικού Συμβουλίου (για τις άλλες δύο θέσεις ζητούν να οριστούν οι ίδιοι), το οποίο θα ελέγχει και θα εποπτεύει το διορισμένο νομικό συμπαραστάτη.

Τι είπαν πατέρας και γιοι

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με τον πρόεδρο της έδρας να ζητά από τους ίδιους τους διαδίκους να εισφέρουν τα πρώτα στοιχεία των ισχυρισμών τους.

«Ποια ήταν η αιτία που προχωρήσατε σε αυτή την αίτηση;», φέρονται να ρωτήθηκαν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και να απάντησαν με επίκληση ιατρικών εγγράφων για την ψυχική υγεία του πατέρα τους.

Από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ο δικαστής φέρεται να ζήτησε τη σύντομη θέση του στο αίτημα των παιδιών του. Με λίγες κουβέντες, ο 73χρονος υπερασπίστηκε την επιθυμία του να συνεχίσει να ηγείται των επιχειρήσεών του.

«Η αίτηση τους είναι απολύτως ψευδής, τα δε κίνητρα γνωρίζω πολύ καλά», έχει πρόσφατα δηλώσει ο βιομήχανος.

 Γιατί ζητούν δικαστικό συμπαραστάτη και οι μάρτυρες

Τα αδέλφια επικαλούνται στο δικόγραφο τους επιδείνωση της υγείας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Ισχυρίζονται ότι, «πέραν των γνωστών και συνεχώς επιδεινούμενων κινητικών προβλημάτων του», ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από πέντε χρόνια, του επέφερε σοβαρή βλάβη «που παρακωλύει την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του».

Ο πατέρας τους, ισχυρίζονται οι γιοι του, «δεν δύναται πλέον να διαχειριστεί τα θέματα των επιχειρήσεών του».

Ως μάρτυρας των γιων κατέθεσε στο δικαστήριο ένας πανεπιστημιακός καθηγητής νευρολογίας – ψυχιατρικής.

Ως μάρτυρας του πατέρα κατέθεσε ένας νευρολόγος – στρατιωτικός γιατρός.

«Ο κ. Αγγελόπουλος έχει πλήρη διαύγεια και υγεία όσον αφορά τη διανοητική του κατάσταση», είναι η θέση που φέρονται να έχουν οι γιατροί του 73χρονου.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, οι δύο πλευρές θα παραδώσουν στο δικαστή τα έγγραφα (στη συντριπτική τους πλειοψηφία ιατρικές γνωματεύσεις) που -κατ’ εκείνους- αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών τους.

Εκτιμάται ότι εντός διμήνου, το Μονομελές Πρωτοδικείο θα έχει εκδώσει την απόφασή του. Εκτός κι αν κρίνει ότι πρέπει να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Είναι ένα αίτημα που ούτως ή άλλως έχουν υποβάλει και τα αδέλφια. Σε κάθε περίπτωση, το δικαστήριο δύναται να διατάξει πραγματογνωμοσύνη, όταν στο υλικό της δικογραφίας προκύπτουν αντικρουόμενα επιστημονικά δεδομένα.

«Θέλουν να τον θάψουν ζωντανό»

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τους εξυπηρετούμενους σκοπούς της προσφυγής των αδελφών, είναι ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Γιώργος Α. Γεωργιάδης, σε δήλωσή του στο Mononews.

«Ολοκληρώθηκε η συζήτηση της αιτήσεως που έχουν καταθέσει τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για να θέσουν τον πατέρα τους υπό πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.

Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν μας επιτρέπεται να δημοσιοποιήσουμε το παραμικρό αναφορικά με τη διαδικασία», λέει ο κ. Γεωργιάδης και συνεχίζει:

«Το μόνο που μπορώ να σας πω -γιατί το είδατε άλλωστε με τα μάτια σας- είναι ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν παρών και μάχεται και θα εξακολουθήσει να μάχεται παλικαρίσια έναντι όποιων τυχόν θελήσουν να τον θάψουν ζωντανό για να τον κληρονομήσουν».

Το Mononews επικοινώνησε και με την πλευρά των υιών Αγγελόπουλου και έλαβε την εξής απάντηση:

«Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν επιθυμούν να προβούν σε καμία δήλωση, σεβόμενοι τη μυστικότητα της διαδικασίας και την ευαισθησία του υπό διερεύνηση θέματος αλλά και έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Πηγή:  Mononews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ