2012-06-01 18:14:22
Φωτογραφία για Βέλγιο: Συνελήφθη γιατί αρνήθηκε να βγάλει το νικάμπ
Διαδηλωτές έριξαν κάδους απορριμμάτων και μεταλλικά κιγκλιδώματατα εναντίον αστυνομικού τμήματος στις Βρυξέλλες το βράδυ της... Πέμπτης μετά τη σύλληψη μουσουλμάνας, η οποία αρνήθηκε να βγάλει το νικάμπ, μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

"Προσπάθησαν να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τότε επιτέθηκαν, πετώντας κάδους απορριμμάτων και μεταλλικά κιγκλιδώματα", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL εκπρόσωπος της αστυνομίας τη βελγικής πρωτεύουσας.

Έξι διαδηλωτές συνελήφθησαν σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο VRT. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη και αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει σύντομα.

Το Βέλγιο και η Γαλλία έχουν απαγορεύσει από πέρυσι το νικάμπ, το μουσουλμανικό αυτό ένδυμα που αφήνει σε κοινή θέα μόνο τα μάτια.

Σύμφωνα με το VRT και εφημερίδες, η γυναίκα γρατζούνισε τους αστυνομικούς που επεχείρησαν να τη συλλάβουν σε στάση λεωφορείου και μια γυναίκα αστυνομικός τραυματίσθηκε.

"Τελικά, της αφαίρεσαν το νικάμπ και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά διάσειση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα Le Soir.

Ο σύζυγος της γυναίκας πήγε στο αστυνομικό τμήμα να διαμαρτυρηθεί μαζί με 20 ακόμα άτομα.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ