2012-06-01 18:30:24
Φωτογραφία για Δύσκολες θεωρεί τις συνομιλίες για τα πυρηνικά στη Μόσχα η Τεχεράνη
Οι πυρηνικές συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στη Μόσχα αναγγέλλονται «δύσκολες», όμως η Τεχεράνη τρέφει «βάσιμες ελπίδες» πως θα ευοδωθούν, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, μεταδίδει το πρακτορείο IRNA.

«Η πορεία που έχουν λάβει οι συνομιλίες (κατά τις προηγούμενες συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Βαγδάτη) είναι καλή. Η διαδικασία ενδέχεται βέβαια να διαρκέσει λίγο περισσότερο, ή κάπως λιγότερο, αλλά η πορεία που έχει λάβει είναι καλή κι εμείς έχουμε βάσιμες ελπίδες πως οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα θα είναι καρποφόρες», τόνισε ο Σαλεχί, που επί του παρόντος επισκέπτεται την Ινδία. Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε πως «πρόκειται για δύσκολες διαπραγματεύσεις». Ο Σαλεχί ευχήθηκε να υπάρξει «μια επιτάχυνση της διαδικασίας προκειμένου να φθάσουμε το ταχύτερο δυνατόν σε μια λύση ικανοποιητική για αμφότερα τα μέρη».

Διαβάστε περισσότερα «Ευελπιστούμε πως (οι μεγάλες δυνάμεις) θα αντιμετωπίσουν τις συνομιλίες στη Μόσχα (στις 18-19 Ιουνίου) με θετικό τρόπο», πρόσθεσε. Ο Σαλεχί δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως οι θέσεις του Ιράν βασίζονται στον σεβασμό της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων. Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και στην Ομάδα «Πέντε συν Ένας» (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία συν τη Γερμανία) εστιάζονται κυρίως στο πρόταγμα των μεγάλων δυνάμεων να εγκαταλείψει το Ιράν τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20%, που κατ' αυτές προσιδιάζει πολύ στον εμπλουτισμό κατά 90% ουρανίου για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΪ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΪ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ