2018-05-15 09:00:17
Φωτογραφία για Κι όμως, τα ακριβά καλλυντικά δεν εγγυώνται το ιδανικό αποτέλεσμα!
Ξοδεύουμε εκατοντάδες ευρώ για την περιποίηση του προσώπου μας, αλλά τίποτε δεν πρόκειται να λειτουργήσει αποτελεσματικά εάν δεν ανιχνεύσουμε μερικά επιπλέον στοιχεία.

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στα επίπεδα του στρες και στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής! 

Ας διαπιστώσουμε λοιπόν, τι πραγματικά μας χρειάζεται Ας ξεκινήσουμε, κάπως έτσι:

1.Είμαστε στρεσαρισμένες; Ίσως, όχι, αλλά μήπως δεν το έχουμε αντιληφθεί;

2.Ποιες είναι οι διατροφικές μας συνήθειες;

Αυτά είναι τα δύο κύρια σημεία που επηρεάζουν τις λειτουργίες του σώματός μας και οπωσδήποτε και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. 

Όσο ευλαβικά και να χρησιμοποιούμε λοιπόν, τις θαυματουργές και ακριβές φόρμουλες περιποίησης, τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δώσουμε την προσοχή που απαιτείται στα δύο αυτά σημεία, στο στρες και στη διατροφή, ώστε εφαρμόζοντας ένα νέο μοντέλο για την καθημερινότητά μας να απολαμβάνουμε διαρκώς, τα θετικά αποτελέσματα της προσωπικής μας προσπάθειας!


Το άγχος είναι η αιτία!

Όσο και εάν μας φαίνεται απίθανο, το άγχος επεμβαίνει με μοναδικό τρόπο και στην εμφάνιση του δέρματός μας. 

Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πως η εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας μας καθορίζεται από την εσωτερική λειτουργία των οργάνων. Και όσο πιο στρεσαρισμένες είμαστε, τόσο πιο άτονη και θαμπή γίνεται η επιδερμίδα μας! 

Όταν λοιπόν, ζούμε το δράμα της κολλητής μας, νιώθουμε δυσαρέσκεια στους χώρους εργασίας ή βρισκόμαστε υπό οικονομική πίεση, πολλά δυσάρεστα φαινόμενα μπορούν να εμφανιστούν στο δέρμα μας. Πώς γίνεται;

Η κορτιζόλη, η ορμόνη του άγχους, αυξάνεται επικίνδυνα όταν το στρες πλημμυρίζει τις σκέψεις μας! Εξαιτίας της φλεγμονώδους δράσης της, προκαλεί αλλεπάλληλες αντιδράσεις στο σώμα μας. 

Έτσι, το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, επηρεάζεται άμεσα και ειδικά, καθώς η κορτιζόλη ευθύνεται και για την αύξηση της παραγωγής του σμήγματος. 

Οπότε, εάν δούμε ανεπιθύμητα σπυράκια να ξεπετάγονται στο πρόσωπό μας, τώρα γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο ένοχος!

Είναι αλήθεια! Η κακή διατροφή επηρεάζει το δέρμα μας

Εκτός όμως, από το δέρμα μας, το άγχος επιβαρύνει έντονα και τις λειτουργίες του εντέρου. Στο έντερό μας κινούνται τρισεκατομμύρια διαφορετικά βακτήρια, μικρόβια και μύκητες που επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

 Όταν ακολουθούμε μια ανθυγιεινή διατροφή όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο έντερό μας αυξάνουν την κινητικότητά τους, με αποτέλεσμα να δρουν προσθετικά και να μας κάνουν να λαχταράμε να γευτούμε ακόμα περισσότερα junk foods!

 Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή απομακρύνουμε τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις που προκαλούνται από το στρες και την κακή διατροφή στο σώμα και κατ’ επέκταση στο δέρμα μας και δίνουμε την ευκαιρία στα καλά βακτήρια να μειώσουν τη φλεγμονώδη δράση. 

Τότε και μόνο τότε, θα επιτρέψουμε στην πολύτιμη κρέμα του προσώπου μας ή στον μαγικό ορό μας να δράσει στο έπακρο, αποδεικνύοντας με βεβαιότητα πως με αυτήν την ολιστική προσέγγιση η επιδερμίδα μας ανθίζει πραγματικά και ανεμπόδιστα!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ