2018-05-16 07:30:21
Φωτογραφία για 8 σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορείς να κολλήσεις χωρίς καν να κάνεις σεξ!
Όταν ακούει κανείς για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι πρώτες εύλογες σκέψεις που κάνει είναι πως πρόκειται για ασθένειες που μεταδίδονται αποκλειστικά διαμέσου της σεξουαλικής επαφής. Αμ δε!

Μπορεί να πιστεύεις ότι αυτό ισχύει και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αλλά μόνο χαλαρός/ή δεν πρέπει να είσαι. Ακόμη κι αν δεν έχεις ερωτικό σύντροφο το τελευταίο διάστημα, αυτό δε σε καθιστά ασφαλή από τα ΣΜΝ, κάποια εκ των οποίων δε μεταδίδονται μόνο με το σεξ:

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορείς να κολλήσεις δίχως να κάνεις σεξ;

1. Έρπης

Υπάρχουν δύο επιμέρους τύποι έρπη. Πρόκειται για τον επιχείλιο, HSV-1 και τον έρπη των γεννητικών οργάνων, HSV-2. Ο ιός του έρπη μπορεί να μεταδοθεί με το φιλί, με τα μολυσμένα ξυραφάκια, αλλά και με μαχαιροπίρουνα, ενώ αποτελεί πλέον έναν από τους πιο ενοχλητικούς ιούς μιας και δε θεραπεύεται εύκολα. Ενώ μπορεί να κοντρολαριστεί με ειδική αγωγή φαρμάκων, ποτέ δεν φεύγει πραγματικά. Αν νοσήσεις μία φορά, θα είσαι επιρρεπής σ' αυτόν και στο μέλλον.

2. Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)

Υπολογίζεται ότι το 75% των ανθρώπων έχουν κολλήσει έστω μία φορά στη ζωή τους αυτόν τον ιό, ο οποίος συνήθως υποχωρεί μόνος του. Πρόκειται για τον ιό που προκαλεί κονδυλώματα και μπορεί να μεταδοθεί με τη δερματική επαφή. Για να κολλήσεις αυτόν τον ιό, δεν είναι αναγκαία η σεξουαλική επαφή. Αρκεί και μόνο η επαφή των γεννητικών οργάνων μίας γυναίκας με αυτά του άνδρα ή και το στοματικό σεξ.

3. Τριχομονίαση

Πρόκειται για ένα παράσιτο που οικειοποιείται τα γεννητικά όργανα του θύματός του. Ενώ είναι εκείνο το ΣΜΝ που θεραπεύεται ευκολότερα από όλα τα άλλα, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι αυτό το παράσιτο μπορεί να επιβιώσει πάνω σε κάποιο αντικείμενο. Μπορεί να το έχεις π.χ. στα χέρια σου και να το μεταδόσεις ανά πάσα στιγμή σε κάποιο άλλο άτομο.

4. Χλαμύδια

Ενώ μεταδίδεται κατά βάση με το σεξ μέσω της διείσδυσης, μπορεί κάλλιστα να μεταδοθεί και μέσω του στοματικού σεξ. Είναι ένα ύπουλο ΣΜΝ καθώς μπορεί να μην εμφανίσεις καθόλου συμπτώματα παρά το γεγονός ότι έχεις μολυνθεί. Έχει υπολογιστεί ότι το 30% των γυναικών που είχαν μολυνθεί από χλαμύδια, καθώς δεν το κατάλαβαν εγκαίρως, οδηγήθηκαν σε στειρότητα. Στειρότητα μπορεί να προκληθεί και στον άνδρα μιας και μειώνεται η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

5. Γονόρροια

Παρομοίως με τα χλαμύδια, μπορεί να μεταδοθεί με το στοματικό σεξ. Για κακή σου τύχη, όπως ακριβώς και με τα χλαμύδια, μπορεί να μην εμφανίσεις το παραμικρό σύμπτωμα. Μάλιστα, αποτελεί ένα από τα συχνότερα ΣΜΝ ανάμεσα στις ηλικίες 15-24 ετών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπολογίζει ότι περίπου 60 εκατ. άνθρωποι μολύνονται από γονόρροια ετησίως. Καταλαβαίνεις για τι νούμερα μιλάμε λοιπόν.

6. Σύφιλη

Ο πιο απλός τρόπος να κολλήσει κανείς σύφιλη είναι διαμέσου πληγών που έχει κάποιος που ήδη πάσχει από το συγκεκριμένο ΣΜΝ. Ναι μεν ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι μέσω του σεξ, αλλά μπορείς κάλλιστα να κολλήσεις κι από το στοματικό σεξ, μιας και ανοιχτές πληγές θα υπάρχουν γύρω από το στόμα του συντρόφου σου. Πρόκειται για πολύ σοβαρή λοίμωξη που αν δε θεραπευτεί εγκαίρως, έχει επώδυνα αποτελέσματα. Σκέψου απλά ότι στο τελευταίο της στάδιο, εξαπλώνεται σε όλο το σώμα, στα οστά, στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη.

7. Ηπατίτιδα Β

Η ηπατίτιδα Β δε μεταδίδεται μόνο με τα σεξουαλικά υγρά, αλλά και με το αίμα. Επομένως, αν ο σύντροφός σου έχει μολυνθεί και αποφασίσει π.χ. να χρησιμοποιήσει ένα από τα ξυραφάκια σου, τραυματιστεί και βγάλει αίμα και μετά εσύ ακουμπήσεις ή χρησιμοποιήσεις αυτό το ξυραφάκι, την έχεις βάψει άσχημα. Φλερτάρεις ανοιχτά με την ηπατίτιδα Β. Το ίδιο ισχύει και με το να έχει ο σύντροφός σου μία ανοιχτή πληγή.

8. Ψείρες των τριχών της ήβης

Αυτό το ΣΜΝ με τρομάζει και μόνο στην σκέψη. Φαντάσου να έχεις στα γεννητικά σου όργανα, μικροσκοπικά παράσιτα που ζουν και αναπαράγονται (!) στις τρίχες σου. Εξαπλώνονται με κάθε είδους σεξουαλική επαφή και πάλι καλά είναι ορατές με γυμνό μάτι. Δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, αλλά προκαλούν φαγούρα και ερεθισμό. Όπως κι αν έχει, μην τις αφήσεις εκεί πέρα να κάθονται, προς Θεού!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ